Görüş Bildir

İşte okulların ve kamunun tatil edildiği iller

Yoğun kar yağışı hayatı felç ederken bir çok il de ve çoğu kesminde de okullara ve kamuya tatil verdirdi

İşte okulların ve kamunun tatil edildiği iller

Soğuk hava yavaş yavaş etkisini göstermeye başlamışken, kar tatilleri de yurtta baş göstermeye başladı. Sağanak kar yağışının etkisinni göstermeye başladığı Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Ordu, Bolu, Karabük, Artvin ve Ardahan illerinin bazı kesimlerde okullara kar tatili verildi. Özllikle de Ordu Mesudiye yoğun kar yağışına maruz kaldı, ulaşım sıfırlandı.

10 İL DE KAR TATİLİ

KARABÜK

Karabük’te dün sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Karabük merkez ile Yenice, Ovacık, Safranbolu, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 08.12.2016 Perşembe günü okulların tatil edildiği bildirildi.

Açıklamanın devamında, "Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesinin 3. maddesi gereğince olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır. Bu izin kamuda çalışan hamile personeli de kapsamaktadır" denildi.

BOLU

Bolu'nun Mengen ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mengen'de eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti.

.

ARTVİN

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca il merkezi, Borçka ve Murgul İlçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi..

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi..

TRABZON

."Akçaabat ilçesine bağlı Acısu, Aydın, Ağaçlı, Akpınar, Erikli, Meşeli, Demirci, Demirkapı, Dörtyol, Sebat, Sertkaya, Şinik, Işıklar, Işıklar Orta, Akçaköy, Uçarsu, Uğurlu, Hakkı Altıntaş, Metinkale, Pırasoğlu, Kaleönü Murat Köse ilkokul-ortaokulları, Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ilçe merkezine taşınan öğrencilerin yanı sıra Araklı ilçesinde merkez ve sahil kesiminde kalan okulların dışındaki tüm okullar ile ilçe merkezine taşınan öğrencilerin eğitimine ara verildi.".

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Kürtün ilçesinde aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar nedeniyle, herhangi olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm eğitim öğretim kurumlarının bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi..

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir