İzinsiz '1915 olaylarını anma' etkinliğine polis engeli

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen bir grup tarafından yapılmak istenen anma etkinliği, izinsiz olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellendi. Anma etkinliği için yanlarında getirdiği mum ve pankartları toplayan grup, sessizce dağıldı.

İzinsiz '1915 olaylarını anma' etkinliğine polis engeli

1915'teki olaylarda ölen Ermenileri anmak isteyen yaklaşık otuz kişilik grup, dün (saat 19.00 sıralarında, Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Yere üzerinde İngilizce, Türkçe, Kürtçe ve Ermenice 'Bu toprakların Ermenilerine Rumlarına, Süryanilerine ne oldu? Yüzüncü yılında tüm soykırım kurbanlarını anıyoruz? yazılı dev pankart açtı. Bir süre sonra olay yerine gelen sivil polis, bir yandan eylemcileri kayda alırken diğer yandan izinsiz olduğu gerekçesiyle pankartın toplanmasını ve etkinliğe son verilmesini istedi.
Etkinlikle ilgili günler öncesinden Bodrum Kaymakamlığı'na dilekçe vererek izin istediğini ancak şu saate kadar herhangi bir yanıt verilmediğini belirten Ayla Sümer İşler, "Amacımız 100 yıl önce bugün ölenleri saygıyla sevgiyle anmaktan başka bir şey değildi. Sadece bu olayı değil tüm soykırımlarda yaşamlarını yitirenleri anıyoruz. Ancak istediğimiz izine olumlu yanıt verilmediği gibi basın açıklaması yapmamamız slogan atılmaması ve grubun sessizce dağılması istendi. Biz de yasalara uyarak pankartımızı toplayıp dağılıyoruz" dedi. Grup, sonrasında sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA