Görüş Bildir

Kaçak balık avına sıkı takip

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, baraj, göl ve göletlerde 1 Temmuz tarihine kadar balık avının yasak olduğunu duyurup, denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde balık tutmak için suya serilmiş 2 bin metre ağa el konuldu.

Kaçak balık avına sıkı takip

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, su ürünleri avlanma vasıtalarının yasalara uygun kullanılıp kullanılmadığının sürekli kontrol edildiğini, kurallara uymayan avcılar hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi. Özdemir, "Balıkların yumurta bırakma dönemi olması nedeniyle 1 Temmuz 2015 tarihine kadar her türlü su ürünü avı yasak. Sürdürülebilir bir su ürünleri avcılığı için bütün balıkçıların av yasağı dönemde avlanmamalarının balıkçılık mesleğinin ve ülkemiz su ürünleri ekonomisi için elzem bir durumdur. İl Müdürlüğü olarak 7 gün 24 saat baraj, göl, gölet ve akarsularımızda denetim ve kontrol işlemlerini yapmaktayız. Su ürünleri denetim ve kontrolünde polis ve jandarma kolluk kuvvetleri de yetkili olup, kontrol çalışmalarımız kolluk kuvvetleri ile irtibatlı olarak yapılmaktadır. Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılmaktadır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevlisu ürünleri mühendisi Seyfali Ağdepe, yapılan denetimler esnasında balıkçıları yasaklar konusunda bilgilendirirken, avlanmaya çalışanların ihbar edilmesini de istedi. Ağtepe, yapılan denetimlerde 2 bin metre suya serilmiş balık ağının bulunarak, el konulduğunu, denetimlerin ise aralıksız devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi