Kaçak sigara baskını 45 bin 200 paket sigara yakalandı

Kaçak sigaralarının gelirlerinin PKK'ya devredildiği geçtiğimiz dönemde ortaya çıkmıştı. Yurda kaçak yollarla giren sağlığa da bir hayli zararlı olan ancak fiyatı gereği çok sayıda kişinin kullandığı kaçak sigara ticaretine yöelik çok sayıda operasyon düzenenmekte.

Kaçak sigara baskını 45 bin 200 paket sigara yakalandı

Kaçak sigaralarının gelirlerinin PKK'ya devredildiği geçtiğimiz dönemde ortaya çıkmıştı. Yurda kaçak yollarla giren sağlığa da bir hayli zararlı olan ancak fiyatı gereği çok sayıda kişinin kullandığı kaçak sigara ticaretine yöelik çok sayıda operasyon düzenenmekte. Ağrı'da düzenlenen kaçak isgara operasyonunda 45 bin 200 paket kaçak sigaraya el konuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, kaçakçılığın önlenmesine ve men edilmesine yönelik Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerinde çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Ekiplerin ilçelerdeki belirlenen adreslerde arama yaptığı belirtilen açıklamada, "TAPDK bandrolü bulunmayan toplam 45 bin 200 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, konu ile ilgili 6 kişi hakkında soruşturma açıldığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz