''Kadın Çiftçiler Yarışıyor''

9 ilden kadın çiftçilerin katıldığı yarışmanın bölge finalinde Diyarbakır'dan Gülbahar Güngör birinci oldu

''Kadın Çiftçiler Yarışıyor''

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen ve 9 ilden kadın çiftçilerin katıldığı ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' yarışmasının bölge finalinde, Diyarbakır'dan Gülbahar Güngör birinci oldu.

Siirt Alyans Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada, bulundukları illerde düzenlenen yarışmalarda birinci olan Siirt, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa ve Batman'dan 9 kadın çiftçi katıldı.

Yarışmada, kendisine yöneltilen 15 sorudan 13'ünü doğru cevaplayarak 130 puan kazanan Diyarbakır'dan Gülbahar Güngör birinci, Hakkari'den Leyla Beyter ikinci, Şırnak'tan Seven Dursun da üçüncü oldu.

''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' yarışmasının bölge finalini izleyen Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı açıklamada, bu tür yarışmalar ile kadınların toplumsal yaşama katılımının sağlandığını söyledi.

Hedeflerinin, üreten ve eğitilmiş kadınların sayısını artırmak olduğunu kaydeden Vali Çolak, ''Kadın her şeyden önce annedir. Hem inancımızda hem de kültürümüzde anne çok önemli bir yere sahiptir. Toplumun temel taşıdır. Bundan dolayı sağlıklı kuşakların yetişebilmesi için öncelikli konular arasında kadınların eğitimi yer almalıdır'' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel de bakanlığın kırsal kesimde yaşayan insanlara yönelik sosyo-ekonomik yapının geliştirilmesi amacıyla, stratejilerin geliştirildiği ve kalkınma arayışlarının artarak hızlandırıldığını anlattı.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birinci olan Gülbahar Güngör'ün, Çanakkale'de yapılacak ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceği bildirildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz