Görüş Bildir

Kalp krizi geçiren genç 'hipotermi' ile sağlığına kavuştu

KARABÜK'te, göğüs ağrısıyla gittiği acil serviste kalp krizi geçiren ve kalp masajı ile yaşama döndürülen 22 yaşındaki Yunus Emre Akıllı, anjiyo yapıldıktan sonra yoğun bakımda 5 gün uygulanan vücut soğutma sistemi (Hipotermi) ile sağlığına kavuştu.

Kalp krizi geçiren genç 'hipotermi' ile sağlığına kavuştu
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayetiyle giden Yunus Emre Akıllı, acil serviste kalp krizi geçirdi. Akıllı'nun duran kalbi, 25 dakika süren kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı. Anjiyo ile damarı açılan Akıllı, yoğun bakım ünitesine alındı. Burada 5 gün boyunca vücut soğutma sistemi (Hipotermi) uygulanan Akıllı, daha sonra solunum cihazından çıkartılarak eski sağlığına kavuşturuldu.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ertan Akbay, kalbi duran Yunus Emre Akıllı’nın önce kalp masajı ile hayata döndürüldüğünü belirterek şöyle dedi:
"Anjiyo ile tıkalı olan bir damarı açarak stent taktık. 5 gün boyunca yoğun bakımda kademeli olarak soğutma sistemi uyguladık ki; hastamızın solunuma bağlı beyin ve diğer organları zarar görmesin diye. 5 gün sonra solunum makinasından çıkartıldıktan sonra vücut yeniden ısıtıldı. Hastamız şimdi çok çok iyi. Bu tür rahatsızlıklara biz genelde 70’li yaşlarda rastlıyoruz, genç hastalarda görülme sıklığı çok az. Ama hastamız şimdi normal yaşamına dönebilir."DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi