Kamyona çarptı

Mardin-Diyarbakır karayolunda otomobil, aynı yönde giden kamyona arkadan çarptı. Kazada iki kişi öldü,

Kamyona çarptı

Aynı yöne giden kamyona arkadan çarpan otomobildeki aynı aileden 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Mardin-Diyarbakır karayolunun 10'uncu kilometresindeki Akres geçidi mevkisinde meydana geldi. Osman Deviren yönetimindeki 48 VM 794 plakalı otomobil, aynı yöne giden Abdulkadir Cebir yönetimindeki 47 KM 040 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Osman Deviren ile 2 yaşındaki oğlu Ömer Faruk yaralanırken, eşi 28 yaşındaki Ayşegül ve kızı Dicle Devran ise yaşamını yitirdi.

İHBAR ÜZRİNE MÜDAHALE

İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan yaralılar ve cesetler, ekiplerin yoğun çabası sonucu çıkarılabildi. Osman Deviren ve oğlu Ömer Faruk, hazır bekleyen ambulansla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Anne ve kızının cesetleri ise aynı hastanenin morguna kondu.  Kapanan karayolu, kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

OTOMOBİL DEVRİLDİ

Kaza, öğleden sonra Şanlıurfa- Suruç karayolunun 20’nci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezi yönüne ilerleyen İzzetin Akaltun yönetimindeki 63 B 5304 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada sürücüsü Akaltun ile otomobilde bulunan ve isimleri öğrenilmeyen 3 yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağılık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

BATMAN YOLUNDA KAZA

Kaza Kozluk ilçe çıkışındaki Pisyar köprüsünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, devriye görevi yapan zırhlı polis aracı ilçe çıkışındaki Pisyar köprüsü çıkışında sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan iki araçta bulunan 2’si polis 5 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 ambulansları ile Kozluk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz