Görüş Bildir

Kanserden ölünce, banka kredi borcunu eşinden istedi

Amasya'da 50 yaşındaki Işıl Bayar, iki yıl önce kanserden ölen eşinin çektiği 40 bin TL banka kredisi borcunun kendisinden istendiğini, bu nedenle zor durumda kaldığını söyledi. Işıl Bayar,"Eşim polisti. İki yıl önce mesane kanserinden hayatını kaybetti.

Kanserden ölünce, banka kredi borcunu eşinden istedi
Banka kanser olduğunu beyan etmediğimiz için borcu ödememizi istedi. Eşimin rahatsızlığı nedeniyle borçlanmıştık. Vefatından sonra gelen tazminatı da bu borçlara yatırınca banka kredisini ödeyemedik" dedi.
Amasya'da oturan 2 çocuk annesi Işıl Bayar, bir bankadan 40 bin TL kredi çeken eşi emekli polis Rafet Bayar’ın2013 yılında vefat etmesi üzerine zor günler geçirmeye başladı. Bayar şunları anlattı:
"Eşim vefat edince bütün borç benim üzerime kaldı. Kredi çekilirken yapılan sağlık sigortasında eşimin kanser olduğunu beyan etmediğimiz söylendi. Dolayısıyla banka hayat sigortası kapsamında eşimin borcunun kapanmasını kabul etmeyerek, borcu benim ödememi istedi. Biz kredi çektiğimizde kanser olduğunu bilmiyorduk. O dönem kemoterapi görmedik, bunu ispatlayabilirim. Kredi tutarı 40 bin TL.İki çocuğum var. Üniversite okuyorlar. Eşimin hastalığı sürecinde de her şeyimi kaybettim. Bu süreçte evimiz, arabamız, tarlamız ve emekli ikramiyemizde gitti."
Sigortanın eşimin çektiği krediyi ödemeyi kabul etmemesi üzerine mağdur olduğunu dile getiren Işıl Bayar, "Eşimden kalan emekli maaşı ile geçinmeye ve çocuklarımı okutmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi