Görüş Bildir

Kapaklı'da dev operasyon! Tonlarcası ele geçirildi

Tekirdağ Kapaklı içesinde 20 ton çalıtı zeytin olduğu ihbarı ekipleri harekete geçirdi. Harekete geçen ekipler tonlarca zeytine el koydu.

Kapaklı'da dev operasyon! Tonlarcası ele geçirildi

Tekirdağ Kapaklı içesinde 20 ton çalıtı zeytin olduğu ihbarı ekipleri harekete geçirdi. Harekete geçen ekipler tonlarca zeytine el koydu. Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde nakliye dolandırıcılığı çetesi çökertildi.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, aksiyon filmlerini aratmayacak bir operasyona imza attı. Nakliye dolandırıcılığı yapan bir şebekeyi alıcı kılığına girerek çökerten Kapaklı Polisi, toplam 20 ton çalıntı zeytine el koydu. Gözaltına alınan 3 kişi sabah savcılığa sevk edilecek.

Olay ile ilgili alınan bilgiye göre, nakliye dolandırıcılarının ilk hedefi Tekirdağ'ın Ergene ilçesindeki bir yağ fabrikası oldu. Fabrikadan bir TIR dolusu zeytinyağını sahte kimlik ve evraklarla yine sahte plakalı TIR'a yükleyen dolandırıcılar, İstanbul Bayrampaşa halinde zeytinyağlarını piyasaya sattı.

Nakliye dolandırıcıları daha sonra Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunan bir zeytin fabrikasından yine aynı yöntem olan sahte kimlik, sahte evrak ve sahte plakalı TIR ile 20 tonluk zeytin ile yeniden Bayrampaşa'ya geldi. Burada alıcı bulamayan dolandırıcılar soluğu Kapaklı'da aldı.

"Alıcı uyanık olunca..."

Kapaklı'da zeytinleri piyasaya satmak isteyen dolandırıcılar Kapaklı'da uyanık alıcıya denk gelince deyim yerindeyse baltayı taşa vurdular. Alıcı, piyasa değerinin altında fiyata satılmak istenen zeytin firmasını arayınca olay açığa çıktı. Alıcı, durumu önce polise daha sonrada zeytin firması ile irtibata geçti. Polis, durumu öğrendikten sonra adeta aksiyon filmlerine konu olacak bir operasyon gerçekleştirdi.

Polis alıcı kılığına girerek dolandırıcılar Ömer D., Hakan T. ve Doğan K. isimli şahıslarla Bülent Ecevitparkında masaya oturduğu esnada suçüstü olarak gözaltına aldı. Dolandırıcılar Ömer D., Hakan T. ve Doğan K., zeytinleri sakladıkları deponun yerini polise söyledikten sonra polis, 20 tonluk zeytine el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler sabah adliyeye sevk edilecek.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir