Kaplumbağalar saldırır mı demeyin! İşte Caretta caretta saldırısı

Sosyal medya da caretta caretta saldırısı en çok konuşulan konu olurken, Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde, 12 mil uzaklıktaki Orak Adası’nda, denizde caretta caretta'ların saldırısına uğradıklarını söyleyen 6 kişi yaralandı. Yaşaan bu olay akabinde de uzmanlar uyarılarda bulundu.

Kaplumbağalar saldırır mı demeyin! İşte Caretta caretta saldırısı

Sosyal medya da caretta caretta saldırısı en çok konuşulan konu olurken, Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde, 12 mil uzaklıktaki Orak Adası’nda, denizde caretta caretta'ların saldırısına uğradıklarını söyleyen 6 kişi yaralandı. Yaşaan bu olay akabinde de uzmanlar uyarılarda bulundu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde, 12 mil uzaklıktaki Orak Adası’nda, denizde caretta caretta'ların saldırısına uğradıklarını söyleyen 6 kişi yaralandı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkilileri ise, "Doğal ortamda yaşayan ve vahşi olarak nitelendireceğimiz bu hayvanlar, insanların elle beslemesi sonucu sürekli beklenti içinde oluyorlar. Karnı acıkan hayvanlar, yiyecek beklentisinde olduğu için insanlara yaklaşıyorlar, yiyecek bulamayınca da saldırıyorlar. Günlük tura çıkanlar yiyecek vermesinler" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz