Kar Esir Aldı

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te 529 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Kar Esir Aldı

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte 83 mahalle yolunun etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi.

Aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla açılan yolların tekrar kapandığı ifade edilen açıklamada geniş araç parkı ve ekiplerle merkez ve ilçelere bağlı mahallelerde çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde aralıklarla kar yağışının beklendiğine işaret edildi.

Gece ve sabah saatlerinde yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşların uyarıldığı açıklamada "Hava sıcaklıklarında 3-5 derece arasında düşüşün yaşanması tahmin edilmektedir. Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

- Muş

Muş Özel İdaresi Genel Sekreter Şeyhmus Yentür, merkez ve ilçelere bağlı 205 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Kar yağışının durmasıyla ekiplerin yol açma çalışmalarına başladığını dile getiren Yentür, akşam saatlerine kadar yolların büyük kısmının açılmasını beklediklerini aktardı.

Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu da kentteki tüm bağlantı yollarının açık olduğunu ve yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

- Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 137 köye ulaşım sağlanamadığını belirtti.

Aydoğdu, köy yollarını ulaşıma açmak için ekiplerin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğüne işaret ederek vatandaşların mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede açacaklarını vurguladı.

Hakkari'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle 32 köy ve 72 mezra yolunun kapandığı, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz