Görüş Bildir

Kar yağması için dua ediyorlar

Diyarbakır halkı, kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde kar yağmamasının, olası bir kuraklığa neden olabileceğini dile getirerek, "Kar yağması için dua ediyoruz." dediler.

Kar yağması için dua ediyorlar

Son 40 yılın en sıcak kışını yaşadığımız şu günlerde, yurdun birçok bölgesinde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Sıcak havalar sonbahardan kalma günleri andırırken, Diyarbakırlılar durumu fırsata çevirerek, çevre park ve bahçelere akın ediyor.

Kimisi ağaçların altında uzanmayı, kimisi banklarda oturmayı tercih ederken, bazı Diyarbakırlılar da gelenek haline getirdikleri dama oyununu oynuyor.

Ocak ayının neredeyse yarısına gelmemize rağmen hâlâ kar yağmamış olması, çiftçiler başta olmak üzere halkı da tedirgin ediyor.

KAR VE YAĞMUR DUASI

Birçok bölgede vatandaşlar kar ve yağmur duasına çıkıyor. Kış ortasında, sıcaklıkların, mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesinin alışılageldik bir durum olmadığını dile getiren Kadir Kaşan, “Kıştır ama güneşleniyoruz. Eskiden yağmur ve kar çok yağardı. Köyde iki katlı evler dahi gözükmezdi. Allah’ın hikmeti, 10 yıldır eskisi gibi kar yağmıyor. Bu sene yağmur hiç yok. Kışın ortasında böyle olması hiç de iyi bir durum değil. Yağmur ve kar yağmadıktan sonra bu hava neye yarar.” dedi.

Hamdullah Günboz ise, “Allah’ın takdiri. Kaç yıldır böyle kuraklık var. İnsanlar kar ve yağmur yağması için dua ediyor. Bu son yıllarda, çiftçiler ekinleri kaldırıp tekrar ekmek zorunda kaldılar. Allah’tan duamız, inşallah rahmetini verir. Hepimiz için iyi olur.  Su yok, insanlar artık sondaj suyu kullanıyor.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Can ise kışın gelmesini istediklerini ve yağmur yağması durumunda iyi daha olacağını söyledi. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi