Görüş Bildir

Kara Harp Okulu'ndan ayrıldı, Psikoloji okuyor

Kara Harp Okulu'ndan, FETÖ üyelerinin baskısı ile ayrılmak zorunda kalan Zonguldaklı 22 yaşındaki Harun Dereli, şimdi bir taraftan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nde okurken, bir daraftan da lokantada garsonluk yapıyor.

Kara Harp Okulu'ndan ayrıldı, Psikoloji okuyor
2008'de Askeri Liselere Giriş Sınavı'nı kazanarak 14 yaşında Zonguldak'taki ailesinden ayrılıp İzmir Maltepe Askeri Lisesi'ne giren Harun Dereli, 2012'de mezun olup Kara Harp Okulu'na devam etti. Harun Dereli, 1'inci sınıfta çeşitli baskılara maruz kaldı. 'Şok mangası' eğitimlerine tabi tutulan Harun Dereli, son olarak nöbette ders çalıştığı gerekçesiyle hakkında tutanak tutularak yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine  okuldan ayrıldı.
ŞOK MANGASI EĞİTİMİ
Harun Dereli, çok sevdiği TSK'dan ayrılmasına neden olan yaşadığı olayları şöyle anlattı:
"Nöbet bölgesinde ders çalışmadığım halde ders çalıştığım gerekçesiyle hakkımda tutanak tutuldu. Yanımda ders çalışan başka bir öğrenci bu konuda ceza almazken ben 3 hafta sonu izinsizlikle cezalandırılıp 12 puanım düşürüldü. Benim gibi öğrencilere 'şok mangası' adı altında toplayıp ağır eğitimler yaptırıyorlardı. Ben bir eğitimde şuurumu kaybetmiştim. Ayıldıktan sonra kasaturamın olmadığını fark ettim. Takım komutanım nereye gömdüğümü sordu. Hakkımda tutanak tutuldu ve mahkeme dosyası hazırlanmaya başlandı. Ama okuldan ayrıldığım için mahkemeye çıkmadım. Bu durumda normalde sivilde mahkemem devam etmeliydi ancak hiçbir işlem yapılmadı. Takım komutanım bir gün beni odasında çağırdı ve ne olduğunu anlamadan beni darp etti. Bir süre sonra artık o kadar çok üst üste haksızlığa uğruyordum ki neden disiplin cezası aldığımı neden tutanak tutulduğunu anlamamaya başlamıştım. Ayrılma dilekçeme yaşadığım olayları yazdım ama kabul edilmedi. 3'üncü dilekçemde 'Dışarıda daha başarılı olacağıma inandığım için ayrılmak istiyorum' yazmamı istediler. Bunu yazınca dilekçem kabul edildi ve ayrıldım."
HEM OKUYOR HEM GARSONLUK YAPIYOR
Kara Harp Okulu'ndan ayrıldıktan sonra üniversite sınavına giren ve ismini açıklamak istemediği bir üniversitede Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü okuyan Harun Dereli, bir taraftan da lokantada garsonluk yapıyor. Yıpratıcı bir süreç yaşadığını anlatan Harun Dereli, "Duygusal olarak tabii üzüldük. Kendimi tamamen TSK ailesine mensup biri olarak görüyordum. Bu şekilde kendimi yetiştiriyordum. Uğradığım haksızlıklar nedeniyle ayrıldığım için başım her zaman dikti. Yaşamıma devam ettim. Şu an başka bir alanda eğitimimi sürdürüp bir taraftan da çalışıyorum" dedi.DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi