Görüş Bildir

Karın ağrısıyla gitti, cenazesi geldi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde çiftçilik yapan Sedat Demir, karşın ağrısı şikayetiyle gittiği Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Karın ağrısıyla gitti, cenazesi geldi
Ödemiş'e 6 kilometre mesafedeki Demircili Köyü'nde çiftçilik yapan Sedat Demir, dün saat 09.00 sıralarında aniden fenalaştı. Karnında şiddetli bir ağrı hisseden Demir'in yakınları, 112 Acil Servis'i arayıp ambulans istedi.Tüm ambulansların görevde olduğunun belirtilmesi üzerine halasının oğlu Ahmet Yıldırım, kendi olanaklarıyla Demir'i Ödemiş Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede tedaviye alınan Sedat Demir yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sedat Demir'in ölümünde ihmal olduğu öne sürenAydın Yıldırım, "Hastanede genel cerrahi uzmanı telefonla aranıp, çağırıldı. Doktor geldiğinde oksijen ve serum verilerek müdahale bulunuldu. Ancak, hastamızın durumu ağır olduğu için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkinin yapıldığı söylendi. Ancak, 5 saat kadar beklememize rağmen sevk yapılmadı. Bugün, İzmir 112 Acil Servis Hizmetleri Komuta Merkezi'ni aradım. 'Böyle bir sevkten bilgimiz yok. Hastanıza bakan, doktor bizi arasın, ambulans sevk edelim' denildi. O esnada hastanedeki diğer yakınlarımızı arayıp, Sedat'ın durumunun daha da ağırlaştığını bildirdi. Bunun üzerine servise yanına çıktı. Doktor hastamızın kendi branşı olmadığını belirtip, 'Acil serviste zor durumda kalmaması için servise yatırılmasını istedim' dedi. Sonrasında da doğru dürüst teşhis bile konulamadan hastamızı kaybettik" dedi.
Sorduklarında 'ciğer ve böbrekleri iflas etmiş, zehirlenmiş' gibi farklı yanıtlar aldıklarını da ileri süren Yıldırım, "Hastamızın ölümünde ihmal olduğunu düşünerek hastane polisine bilgi verdik. Savcılık, soruşturma başlattı. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sorumluları kimse hakettiği cezayı çeksin" diye konuştu.
Bekar olan Sedat Demir'in cesedi ise kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, konunun adli makamlara intikal ettiğini belirtip, açıklama yapmadı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi