Görüş Bildir

Kayıp Havva Aranıyor!

Karakaya Baraj Gölü'ne atlamış olabileceği değerlendirilen üniversite öğrencisinin bulunması için arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gelen ekip de dahil oldu

Kayıp Havva Aranıyor!

Elazığ'da, Karakaya Baraj Gölü'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği değerlendirilen üniversite öğrencisi Havva Deringöl'ün bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Yakınlarının 1 Aralık'tan itibaren haber alamadığı Kovancılar Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Deringöl'ün bulunması için yürütülen çalışmalarda, genç kızın aynı gün Elazığ Minibüs Terminali'nden bindiği minibüsün Malatya'ya hareket ettiği belirlendi.

Kömürhan Köprüsü yakınlarında minibüsten inen Deringöl'e ait nüfus cüzdanının iki gün sonra köprü yakınlarında balıkçı ağına takılması üzerine baraj gölünde AFAD ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı ekiplerce arama başlatıldı.

- Su altı tespit cihazıyla gölde tarama yapılıyor

Devam eden arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gelen 14 kişilik özel ekip de dahil oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekibince  çalışmalarda yüzer platform üzerine yerleştirilen ROV adı verilen su altı tespit cihazıyla gölde tarama yapılıyor.

Baraj derinliğinin yer yer 80 metreye ulaştığı alanda gün boyu devam eden arama çalışmalarını Deringöl'ün yakınları da takip ediyor.

Deringöl'ün dayısı Nafiz Bulut, AA muhabirine, 1 Aralık'tan bu yana haber alamadıkları yeğeninin bulunması için başlatılan çalışmaları izlediklerini söyledi.

Yeğeninin bir arkadaşına mesaj attığını aktaran Bulut, "Kaybolduğu gün arkadaşına gönderdiği mesajda 'Ben yüksek bir yerdeyim, intihar edeceğim.' yazmış. Mesajı fark ettikten sonra arkadaşı durumu kardeşine haber veriyor. Bunun üzerine emniyet güçlerine durum iletildi." dedi.

Havva Deringöl'ün Malatya'ya yolcu taşıyan minibüse binişinin güvenlik kamerasından tespit edildiğini aktaran Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kömürhan Köprüsü yakınlarında minibüsten inmek istemesi üzerine şoför 'Burada inmek yasaktır.' demiş. O da şoföre kızıyor. Şoförde şantiyede çalışan mühendis sanıp indiriyor. Daha sonra şantiye çalışanı, bir bayanın cep telefonu ile konuşarak köprü üzerinden Malatya istikametine doğru yürüdüğünü görmüş. Daha sonra balıkçılar cüzdanını bulmuş. Göle atlayarak intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerine arama çalışmaları başlatıldı."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi