Görüş Bildir

Kayseri'de tutuklanan iş adamları ve operasyonlar

Kayseri'de FETO operasyonunda tutuklananlar sayısı gün gün artmakta.

Kayseri'de tutuklanan iş adamları ve operasyonlar

KAyseri'de feto'dan tutuklananlar artmakta iken aralarında Kimse Yok mu Derneği üyeleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 42 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Kayseri'de dernek ve okullara yönelik soruşturmalarda 6 kişi daha tutuklandı.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ OPERASYONU

Gözaltına alınan 42 kişi arasında bulunan Kimse Yok Mu Derneği yöneticisi 15 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı, 9'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANAYASA İHLALİ KURAMI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında "Anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla GESİAD ve Kimse Yok mu Derneği ile Bedi Özel Eğitim Kurumlarının 65 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyonda 42 şüpheli yakalanmış; şüphelilerden 14'ünün örgüte yönelik daha önceki soruşturmalarda tutuklandığı, 9'unun da yurt dışında firari oldukları belirlenmişti.

Gözaltına alınan 42 şüpheliden GESİAD yöneticisi olan 9'u dün adliyeye sevk edilmiş, bu kişilerden biri tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir