Kayseri'de 16 polis ve komisere yakalama kararı

Kayseri'de haklarında yakalama ararı çıkartılan ve kayıp olan 16 komiser ve polis için TEM polisleri devreye girdi.

Kayseri'de 16 polis ve komisere yakalama kararı

Kayseri'de TEM polisleri bu sabah saatlerinde haklarında yakalama kararı çıkartılan 16 komiser ve polisin yakalanması için operasyon başlattı. Kayseri'de haklarında yakalama kararı çıkartılan polis ve komiserlerin kaçak olduğu açıklandı.

Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince saat 07.00'den itibaren, daha önce FETÖ soruşturmasında görevden uzaklaştırılarak, açığa alınan aralarında komiserlerin de bulunduğu 16 polis hakkında bu sabah, savcılıkça alınan yakalama kararı üzerine, operasyon başladı. Operasyonda şüphelilerden bazıları gözaltına alınırken, evlerinde de arama yapıldı. Şüpheliler daha sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi.

Öte yandan, bundan bir hafta önce FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan aralarında özel hastanelerin sağlık personeli, sendikacılar ve sivil toplum örgütleri yöneticileri bulunan 64 şüpheli de adli tabiplikteki sağlık kontrolün ardından, adliyeye götürüldü. Zanlılar, Cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılacak.DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz