Görüş Bildir

Kayseri'de ihraç edilen öğretmenler 9 Eylül

Kayseri'de yeni bir dalgalanma ile 52 öğretmenin daha FETO kapsamıda açığa alındığı öğrenildi.

Kayseri'de ihraç edilen öğretmenler 9 Eylül

FETO'nun darbe girişimi, OHAL kapsamı, PKK'nın eğitim kurumlarına sızmışlıkları, KHK kapsamında süregelen soruşturmalarda sıra Kayseri'ye gelmişti. Kayseri'de okulların açılmasına sayılı günler yeni bir dalgalanma ve ihraçlar meydana geldi. Kayseri'de 52 öğretmenin daha FETO kapsamında açığa alındığı açıklandı. Bu açıklamadan sonr KAyseri'de açığa alınan öğretmenler merak edildi. FETO yandaşlığı ile açığa alınan öğretmenler listesi açıklandı mı? detaylar haberimizde

KAYSERİ'DE AÇIĞA ALINANLAR

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Anayasayı ihlal", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 128 öğretmenden, adliyeye sevk edilen 67'sinin daha savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Zanlılardan 52'si sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, 147 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 400 polisin katıldığı operasyonda 96 kişi gözaltına alınmış, daha sonra gözaltı sayısı 128'e çıkmıştı. önceki gün adliyeye sevk edilen zanlılardan 53'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Öte yadan 6 Eylül günü de fetonun iletişim programı bylock kullandığı iddia edilen öğretmenelere yönelik soruşturma başlatılmıştı. Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 147 öğretmenden 96'sı yakalandı.

Kayseri merkezli Ankara, İzmir, Adıyaman, Konya ve Yozgat'ta 300 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda FETÖ bağlantılı eğitim kurumlarında görev yapan 91 yönetici gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir