Kedi Kurtarma Operasyonları!

Diyarbakır'da ağacı silkeleyip, mahsur kediyi açtıkları battaniyeye düşürerek kurtardılar. Batman'da ise Direkte mahsur kalan kedi, kurtarma sırasında atlayıp kaçtı

Kedi Kurtarma Operasyonları!

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde çıktığı ağaçta mahsur kalan kedi, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Kedinin, ağaca çıkan bir bina görevlisinin dalları silkelemesiyle, aşağıda gerilen battaniyenin üzerine düştüğü anlar, cep telefonuyla görüntülendi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki bir sitenin bahçesinde çıktığı 10 metre yüksekliğindeki ağaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için çevre sakinleri seferber oldu.

BATTANİYE AÇILDI

Bir bina görevlisi vatandaşların uyarısına karşın ağaca tırmandı. Aşağıdakiler de kedinin bulunduğu bölgenin altına battaniye gerdi. Görevlinin dalları silkelemesiyle birlikte kedi önce battaniyenin üzerine, ardından da yere düştü. Kendisini toparlayan kedi, hızla uzaklaştı. Vatandaşlar, görevliyi alkışlayarak kutladı. Bir süre sonra site sakinleri tarafından bahçede bulunan kedi, doyuruldu.

Kedinin kurtarılması için verilen çaba, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.

KENDİNİ ATLADI

Buarada, Beşiri ilçesine bağlı Çığırlı köyünde göreve giden Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, bir kedinin tırmandığı elektrik direğinde mahsur kaldığını fark etti. DEDAŞ görevlileri kurtarma çalışması için hazırlık yaparken, kedi direğin tepesine tırmandı. Bir görevli, elinde torba, yüzünde koruyucu maske ile direğe çıkarken, kedi birkaç metre indikten sonra yaklaşık 7 metrelik yükseklikten atladı. Kedi kısa sürede gözden kayboldu. Olay, bir DEDAŞ görevlisi tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz