Görüş Bildir

Kilis'te 5 Gün önce yaşanan roketatar faciası yine nüksetti! Suriye'den hedef olan o türbe'de 1 yaralı

SURİYE’den atılan 2 Katyuşa roketinden biri bu sabah Kilis kent merkezinde türbe bahçesine, diğeri ise sokağa düştü. Çevredeki ev ve işyerlerinin camlarının kırıldığı olayda 1 kadın yaralandı

Kilis'te 5 Gün önce yaşanan roketatar faciası yine nüksetti! Suriye'den hedef olan o türbe'de 1 yaralı

SURİYE’den atılan 2 Katyuşa roketinden biri bu sabah Kilis kent merkezinde türbe bahçesine, diğeri ise sokağa düştü. Çevredeki ev ve işyerlerinin camlarının kırıldığı olayda 1 kadın yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Suriye’den Katyuşa’dan ateşlendiği belirtilen roketlerden biri Karaali Mahallesi’ndeki Türbeder sokakta bulunan Şeyh Mansur Türbesi’nin bahçesine, diğeri ise çevredeki boş bir sokağa düştü.

Roketlerin düşmesiyle birlikte birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, adı öğrenilemeyen 1 kadın yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yaralı kadın ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

5 GÜN ÖNCE DE OKUL BAHÇESİNE DÜŞTÜ

Geçtiğimiz Pazartesi günü de Suriye’de IŞİD ile muhalif grupların çatıştığı bölgeden ateşlenen 3 Katyuşa roketatar mermisinden 1’i kent merkezindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu bahçesine, 2’si ise boş araziye düşmüştü. Okul bahçesinde büyük bir çukur oluşurken buradaki temizlik görevlisi 32 yaşındaki Ayşegül Polat yaşamını yitirmiş, bir kız öğrenci yaralanmıştı.

 KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"23.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 1 roket mermisinin ilimiz merkez Karaali Mahallesi Türbedar Sokağa düştüğü anlaşılmıştır. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluşmuş, olay sırasında 2 kişi hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış ve Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir