Görüş Bildir

Kimlik bilgilerini yayınlayan site! Adalet Bakanı Bozdağ, sızdırılan kimlik bilgileri olayıyla ilgili soruşturma başlattı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Başsavcılığı'nın, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgisinin sızdırılması olayıyla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Kimlik bilgilerini yayınlayan site! Adalet Bakanı Bozdağ, sızdırılan kimlik bilgileri olayıyla ilgili soruşturma başlattı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnternet ortamına sızan 50 milyon vatandaşa ait kimlik bilgileriyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

BİLGİLER YSK'YA AİT

Bekir Bozdağ internet ortamına sızan bilgilerinYSK'ya ait veri tabanına ait olduğunu, nereden sızdığının ise araştırıldığını söyledi. Bozdağ konuyla ilgili tahkikat başlatıldığını ifade etti.

SAVCILIK SOUŞTURMA AÇTI

Bozdağ, "Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. Seçmenlerle ilgili bilgiler partilerle de paylaşılıyor. Oradan mı sızdı, bakılması lazım. Gerekli tetkikler başlatılmıştır. Bu haber daha önce de çıkmıştı. 2010 yılında yine çıkmış. Ankara Başsavcılığı, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgisinin sızdırılması olayıyla ilgili soruşturma başlattı." dedi.

BİNALİ YILDIRIM'A CEVAP

Bozdağ soru üzerine, "Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklama doğrudur, bu bilgilerin sızıdırılması önceden olmuştur." dedi;

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU

Bozdağ, "Şu anda kişisel verileri koruma kanunu çıktı. Bu kanun sayın Cumhurbaşkanımızda, yakın bir zamanda yürürlüğe girecektir. Kanunla bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri koruma altına alınmıştır, nasıl işleneceği kurallara bağlanmıştır. Bu düzenleme ile kişisel veriler tüm dünyada olduğu gibi koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010'da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler bu kanunla alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir