Kiraz festivali

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Yaman "Bizim böyle dağa harcayacak paramız yok. Bizim örgüte harcayacak paramız yok. Bizim israf edecek paramız yok. Biz bütün bütçemizi sizlere ve sizin bütün isteklerinize harcayacağız"

Kiraz festivali

Mardin'in Yeşilli ilçesinde bu yıl "13. Uluslararası Kiraz Festivali" düzenlendi.

Mardin Valiliği, görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, Yeşilli Kaymakamlığı ve Yeşilli Belediyesi'nce Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "13. Uluslararası Kiraz Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Çorum Belediyesi ve Yeşilli Belediyesi'nin organize ettiği "Kardeşlik İftarı" ile başlayan festivalde, çok sayıda vatandaş açık alanda iftarını yaptı.

Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi hafız Tayfur Sönmez'in Kur'an-ı Kerim okuduğu festivalde, ilahi sanatçısı Celaleddin Ada da bir konser verdi.

- "Mardin'imiz ve Yeşilli'miz huzur içerisinde"

 İftarın ardından bir konuşma yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, geçen yıl düzenlenen festivalin terör saldırıları nedeniyle buruk geçtiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümet ve vatandaşların desteğiyle bu problemin bitirileceği sözünü verdiklerini belirten Yaman," Gördüğünüz gibi artık Mardin'imiz ve Yeşilli'miz huzur içerisinde. Hepinizin moralini yüksek görüyoruz." dedi.

16 Kasım'da verilen yerel yönetim görevini en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Yaman, şunlar söyledi:

"Biz sizin için çalışıyoruz' dedik. Hep beraber Mardin'imiz ve ilçelerimizde yatırım seferberliği başlattık. Artık sizin paranızı sadece ve sadece size harcayacağız. Bizim böyle dağa harcayacak paramız yok. Bizim örgüte harcayacak paramız yok. Bizim israf edecek, paramız yok. Biz bütün bütçemizi sizlere ve sizin bütün isteklerinize harcayacağız. Bu şehrin alt yapısına, gençlerine,kadınlarına, engellilerine ve sizlere harcayacağız."

Yeşilli Belediye Başkanı Hayretin Demir de bölgede geçmişte yaşanan tedirginliğin sona erdiğini, bugünler de artık kardeşlik ve birlikteliğin konuşulduğunu aktardı.

Geçmişte Büyükşehir Belediyesine rağmen, burada hizmet üretme gayreti içinde olduklarını vurgulayan Demir, "Şu anda 38 milyon bir alt yapı çalışması yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkan vekilliğine atanan Vali Yaman ile bu ilçeyi bu bölgeyi yeniden imar ve inşa edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yaman ve Demir ile  törene katılan Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer İzcan, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve diğer davetliler, sünnet ettirilen 90 çocuğun kirvesi oldu.

- "En güzel kiraz" yarışması

Festivalde 200 çiftçinin katılımı ile "En güzel kiraz" yarışması düzenlendi. Finale kalan 20 kiraz üreticisinin kirazları jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

Değerlendirme sonucu dereceye giren birinci Şeyhmus Erdoğan, ikinci Hamit Oral, üçüncü Mashar Özdemir ve dördüncü Nasiha Mengen'e çeşitli ödüller verildi.

Palyaçolar ve tiyatro ekiplerinin çeşitli gösteriler sunduğu festival, etkinliklerle sahura kadar sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz