Kist sanılan kitle, 34 yıl önceki ameliyatta unutulan gazlı bez çıktı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde, karaciğerindeki 12 santimetrelikkitle tespit edildiği belirtilen 67 yaşındaki Hasan Çapar ameliyata alındı. Çapar'daki kist olduğu ifade edilen kitlenin 34 yıl önceki ameliyatında karnında unutulan gazlı bez olduğu ortaya çıktı.

Kist sanılan kitle, 34 yıl önceki ameliyatta unutulan gazlı bez çıktı

Bandırma’da yaşayan Hasan Çapar, geçen hafta Bandırma Devlet Hastanesi üroloji polikliniğine giderek muayene oldu. Rutin kontroller sırasında çekilen ultrasonda karaciğerinde 12 santimetrelik kitle saptanan Çapar, genel cerrahi servisine sevk edildi. Burada çekilen tomografide de kist saptanan Çapar, ameliyata alındı. 2 saat süre ameliyat sırasında Çapar’ın karnındaki kitlenin gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Hastanın geçmişinin araştırılması sonucu 34 yıl öncesi geçirdiği trafik kazası sonrası yapılan ameliyatta gazlı bezin karnında unutulduğu anlaşıldı.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Muzaffer Şenyeli, ameliyat sonrası hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti. Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Alparslan Fedai Calta, ilk kez bu kadar eski bir vaka ile karşılaştıklarını belirterek, “Dünyada buna benzer 3 vaka var. İlki 44, ikincisi 40 üçüncüsü de 34 yıllık. Bizdeki de 34 yıllık çıktı. Belki Türkiye’deki en eski vaka” diye konuştu.

Kaynak: DHA