Görüş Bildir

Kontör dolandırıcıları PKK yerine artık KCK'yı kullanıyor

Adana’da KCK’nın adını kullanarak kontör dolandırıcılığı yapan şahıs, bir kişinin 37 bin lirasını aldı. Paranın 36 bin 950 lirasını çeken zanlı, kalan 50 lirayı almak için gittiği bankada polis tarafından yakalandı. Zanlıların, gündemde olduğu için PKK KCK’nın ismini kullandığı belirtildi.

Kontör dolandırıcıları PKK yerine artık KCK'yı kullanıyor

Edinilen bilgiye göre, Ahmet K., rast gele bir telefon numarasını arayarak karşıdaki kişiye, hattının ve kredi kartlarının terör örgütü KCK’lılar tarafından kullanıldığını söyledi. İzmir’de ikamet eden Aliyaz H.’ya kendini savcı olarak tanıtan Ahmet K. daha sonra şahıstan bir hesaba para yatırmasını istedi.

Şahsın söylediklerinden endişelenen ve korkan Aliyaz H. zanlının söylediği hesaba değişik saatlerde 37 bin lira yatırdı. Daha sonra kendisini arayan telefon numarasını arayan Aliyaz H. şahsa ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Aliyaz H.’nin giderek şikayetçi üzerine harekete geçen polis zanlının hesabını incelemeye aldı. Hesaptan 36 bin 950 liranın nerelerden çekildiğini tespit eden polis, zanlının 50 lirayı almaya gelen zanlıyı bankanın içinde yakalayarak göz altına aldı. Emniyette sorgusu tamamlanan zanlı adli mercilere sevk edildi.

Daha önce PKK veya diğer terör örgütünün isimlerini kullanan zanlıların, yapılan operasyonlarla gündemde olan KCK’nın adını kullanmaya başladığı ifade edildi.

Polisin her türlü uyarısına rağmen kontör dolandırıcılarının hala iş yapması dikkat çekerken, emniyet yetkilileri hiçbir kamu görevlisinin, polis veya jandarma dahil bir kişiyi telefondan arayarak bu şekilde istekte bulunmasının mümkün olmayacağını ifade etti. Vatandaşlardan bu konuda uyanık olmalarını isteyen yetkililer, şüpheli bir durumda hemen 155 polis imdat veya 156 jandarmayı aramalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi