Konya'da bomba paniği

Konya'da polise telefonla gelen bombalı araç ihbarı üzerine emniyet güçleri Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nü tahliye etti. Yapılan incelemede bombalı araca rastlanmayınca personel tekrar binaya girdi.

Konya'da bomba paniği
Olay, bugün saat 09.45 sıralarında merkez Meram İlçesi'ndeki Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nde meydana geldi. Ankesörlü telefondan polise Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'ndeki bir araçta bomba olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine alarma geçen polis, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne giderek olası bir patlama ihtimaline karşı hızla binayı tahliye etti. Çalışanlar ve işlem için bölge müdürlüğüne gelenler de panik içinde binayı boşalttı. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Polis, eğitimli köpekle birlikte bölge müdürlüğü bahçesindeki araçlarda ve bina içinde arama yaptı. Çalışmalar sürdüğü sırada 2 kadın, yolun karşısına geçmek için güvenlik şeridini aşmak istedi. Bunun üzerine polis, bomba araması yapıldığı ve geçişlerin bu bölgeden yapılmayacağını söyledi. Ancak iki kadın bir süre ısrar ettikten sonra yolun karşısına geçmekten vazgeçip, bölgeden uzaklaştı.
Yapılan aramada her hangi bir bombaya rastlanılmadı. Bunun üzerine çalışanlar  ve vatandaşlar tekrar içeri alındı.
İhbarın yapıldığı ankesörlü telefonunun bulunduğu bölgede yapılan çalışmada ize ise her hangi bir şüpheliye rastlanmadı. Polis, ankesörlü telefonda parmak izi çalışması başlattı.

DHA
 

Kaynak: DHA