Görüş Bildir

“Korona kuyruğu”

Diyarbakır'da Koronavirüs önlemleri çerçevesinde polis ekipleri kent girişinde araç sürücülerini durdurarak, ateş ölçümü yaptı. Uygulaması nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluşurken, evde kalmak yerine yollara düşen araç sürücüleri duruma tepki gösterdi.

“Korona kuyruğu”

Koronavirüs’ü yenmek amacıyla hayatın her alanındaki tedbirler sürerken, daha çok güvenlik amacıyla kentin giriş ve çıkışlarında konumlandırılan polis noktaları, önleyici sağlık hizmeti sunmaya başladı.

POLİS NOKTALARI, SAĞLIK OCAĞI GİBİ

Diyarbakır ve bölgede Koronavirüs yasaklarına uymayan vatandaşın sağlığını düşünen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri Elazığ Karayolu 13. kilometresindeki polis noktasında şehre giren araçları durdurarak, araç sürücülerinin ateşini ölçtü. Trafik polisleri ateşi yüksek olan sürücüleri sağlık ekiplerine yönlendirirken, vatandaşı mecbur olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyardı.

SÜRÜCÜLERDEN KORNALI TEPKİ

Uygulama nedeniyle Elazığ karayolunda kilometrelerce kuyruk oluşurken, birçok sürücü araçlarının kornalarına basarak, duruma tepki gösterdi.

“BİZ ZATEN GÜNDE 4 KERE ATEŞİMİZİ ÖLÇÜYORUZ”

Kuyrukta yaklaşık bir saattir beklediğini belirten Şeref Karaman isimli sürücü, “Bu durum tam bir rezalet. Bir saattir burada bekliyoruz. Araçtaki yolcuları evlerine yetiştirmemiz gerekiyor. Benimde işe yetişmem gerekiyor. Ancak bir türlü kuyruk bitmedi. Biliyorum bizim sağlığımız için bu uygulama yapılıyor ama biz zaten günde 4 kere ateşimizi ölçüyoruz. Allah sonumuzu hayr etsin” dedi.

“İŞİ OLMAYAN YOLA ÇIKMASIN”

Sivas Suşehri ilçesinden Diyarbakır’a yük getirdiğini ifade eden tır şoförü Hüseyin Bay ise, kendileri gibi sürücülerin çalışmaya mecbur olduğunu ancak işi olmayan vatandaşların yola çıkmak yerine evde kalmaları gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR EMNİYETİ TEYAKKUZDA

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yapılan gözlemlerde Koronavirüs yasaklarına kent genelinde uyulma oranının oldukça düşük olduğu belirtilirken, polis ekipleri adeta teyakkuza geçti. Kent giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan ekipler, şehre Koronavirüs’ün yayılmasını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi