Görüş Bildir

Köylü kızlar resim sergisi açtı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nin Günyazı Köyü Tekeli Mezarası'nda bulunan Tekeli İlk ve Ortaokulu'nun Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Özçelik, öğrencileri ve eğitim verdiği köylü kızlar, ilk defa okulda resim sergisi açtı. Duvar resimlerini de bulunduğu sergi büyük beğini topladı.

Köylü kızlar resim sergisi açtı
Tekeli Mezrası'nda bulunan ilk ve Ortaokul'nda 2 yıldır görev yapan Diyarbakırlı Görsel Sanatlar Öğretmeni Özçelik, yıl sonu etkinlikleri kapsamında unutulmayacak bir çalışmaya imza attı. Genç öğretmen Özçelik 'Yeşeren Güller Projesi' kapsamında köylü kızlara ve öğrencilerine görsel sanatlar konusunda 1 yıl boyunca eğitim verdi. Öğretmen Özçelik'in verdiği eğitimler kapsamında köylü kızlar ve öğrencileri, aralarında duvar resimlerinin de yer aldığı, kara kalem, yağlı boya, sulu boya, fresko, ebru sanatı ve akrilik boya ile yapılan bir çok eser ortaya çıkardı.
Hazırlanan eserler de yıl sonu etkinliği kapsamında açılan sergi ile tanıtıldı. Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Akdeniz, İlçe Müftüsü Muhammed Değirmenci, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve köylüler açılan sergiyi büyük bir hayranlıkla gezdi. Bir birinden etkileyici resimlerin yer aldığı serginin yıl sonuna kadar açık kalacağını anlatan Öğretmen Özçelik, öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Köylü kızlarla birlikte yaptıkları çalışmaların süreceğini anlatan Özçelik şöyle konuştu:
"Dünya yeterince mükemmel olmadığı için 'sanat' vardır sözüyle yola çıktık. Hayatımızın renklerini, düşüncelerini, çizgilerini ve güzelliklerini tuvallere yansıttık. Buradaki sanat eserleri de öğrencilerimin duygu ve düşüncelerini, güzel hislerini yansıtıyor. Her sanat eseri yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır. Ne mutlu ki, bizlere de böylesine yüksek ruhlu sanatçı adayları yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin içlerinde sanata dair ufacık bir kıvılcım varsa bunu geliştirmelerini istiyorum. Çünkü yaratıcılık öğrenilebilen, geliştirilebilen bir güçtür. Ben de bu görevi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Ayrıca Tekeli Ortaokulu'nda bugüne kadar yapılan ilk sergi olduğu için ilgi büyüktü ve bizi çok mutlu etti. Gelen, tebriklerini ileten herkese çok teşekkür ederiz."
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi