'Bayramda bedava ulaşım' hizmeti onaylandı

Kurban Bayramı'nda Ankara'da ücretsiz otobüs yolculuğu yönergesi imzalandı. Bayramda EGO otobüsleri bedava olacak

'Bayramda bedava ulaşım' hizmeti onaylandı

Bayramın gelmesine sadece sayılı vakit kaldı. Bu kapsamda herkes bayramda taşıma araçları ücretsiz mi olacak? sorusunun cevaplarını merak ediyor. Şuan da Kurban Bayramı tatili süresince Ankara'dan ilk haber geldi. Ankara'da bayram süresince toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı açıklandı. Byram süresince ücretsiz ulaşımı sağlayacak olan EGO ve ASKİ'nin güvenlik çalışmaları da son noktaya ulaştı. Sevdiklerini sorunsuzca ziyaret konusunda valiliğin attığı büyük adım olan ücretsiz halk otobüsleri, öte yandan trafik yoğunluğunun da önüne geçilmesinde büyük bir adım olarak gösteriliyor.

KURBAN BAYRAMINDA ANKARA'DA ULAŞIM DURUMU

Bayramda ücretsiz otobüs yolculuğu konusunda Ankara Belediyesi yaptığı açıklama da 12 Eylül Kurban BAyramının ilk günü başlayan ücretsiz ulaşımın 15 Eylül akşamına kadar yani bayramın son gününe kadar devam edeceğini bellirtti. EGO otobüslerine girişlerin ücretsiz olduğu Bayram tatilinde yolcuların Ankarakart'ı da kullanma gereksinimleri olmayacak. Herhangi bir şikayet istek ve dilekler kapsamında ALO 153 hattının 24 saat vatandaşın hizmetinde olduğu da açıklandı.

AREFE GÜNÜ MEZARLIKLARA DA ULAŞIM SAĞLANACAK

Arefe günü mezar ziyaretleri kapsamında seferlerin yoğunlaşacağı belirtilirken, 09.00 17.00 mesai saatler arasında 15 dakikada bir sefer konulduğu da yolcuları sevindirdi. Hastane Metro Durağı'ndan kalkacak 210 No'lu otobüs hattıyla 09.00 ve 17.00 saatleri arasında 15 dakikada bir hizmet verilecek.

277, 279 ve 281 No'lu Yükseltepe-Sıhhiye ve Yükseltepe-Kızılay otobüsleri, Yükseltepe hareket noktasından kalkacak, cumartesi tarifesi uygulanacak.

Sincan Cimşit Mezarlığı'na, Sincan Lale Meydanı'ndan her yarım saatte bir kalkacak EGO otobüsleriyle gidilebilecek. Ayrıca 514-2 No'lu otobüs, Yeni Cimşit Mahallesi Cimşit Serpmeler Durağı ile Sıhhiye arasında 06.25 ile 22.30 saatleri arasında ulaşım sağlayacak.

Başkentliler Mamak Ortaköy Mezarlığı'na da bayram süresince, 354 No'lu Elmadağ-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-18.40, 397 No'lu Yeşildere-Ankara Gar Gençlik Parkı hattında çalışan otobüslerle 07.00-19.00 ve 359 No'lu Gökçeyurt-Ortaköy-Kızılcaköy-Ulus hattında çalışan otobüslerle 06.50-22.30 saatleri arasında gidebilecekler. Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, internette "http://www.mebis.ankara.bel.tr" adresine girerek, gidecekleri mezar yeriyle ilgili ayrıntılı bilgiyede ulaşabilecekler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler