Kuyumcu soyguncuları yakalandı

Kartal’da maskeli ve silahlı olarak girdikleri bir kuyumcuda işyeri sahibini yaraladıktan sonra 4 kilogram altın ve 5 bin euro alarak kaçan 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerle birlikte olayda kullandıkları tabanca ve çalınan altınların büyük kısmı ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kuyumcu soyguncuları yakalandı

Abdi İpekçi caddesi üzerinde 29 Haziran 2015 tarihinde meydana gelen olayda bir kuyumcu silahlı ve maskeli 2 kişi tarafından soyulmuştu. Öğle saatlerinde meydana gelen olayda içeri giren soyguncular, kendilerine direnen işyeri sahibi Mustafa D.’yi tabancayla vurarak yaraladıktan sonra işyerinde bulunan altın ve paraları alarak kaçmışlardı. Hastanedeki tedavi altına alınan işyeri sahibi Mustafa D., “İçeri girdiler, onlara karşı koymaya çalışınca beni yaraladılar. İşyerinde bulunan 4 kilogram altın ile 5 bin euro parayı alarak kaçtılar” dedi.

YÜZLERCE SAAT KAMERA KAYDI İNCELENEREK YAKALANDILAR

Polis başlattığı soruşturmada olay yeri güvenlik kameralarını inceledi. Olay yerine yakın olan yerlenden alınanyüzlerce saat güvenlik kamera kaydı, dedektifler tarafından araştırıldı. Soygundan önce bölgeye gelen beyaz renkli bir aracın, soygunun ardından hızla uzaklaştığı tespit edildi. Bu aracın plakasının tespit edilmesinin ardından şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Tuzla ve Üsküdar’da yapılan operasyonda şüpheliler Cemalletin Z.(26) ile Murat Z.(27) polis tarafından yakalandı.

ALTINLAR EVDE BULUNDU

Şüphelilerin saklandığı evde yapılan aramada kuyumcudan çalınan altınların büyük bölümü ele geçirildi. Şüphelilerin gasp ettikleri altınları, mutfak dolabı altına ve kalorifer boruları arkasına gizledikleri ortaya çıktı. İki şüphelinin evinden yaklaşık 150 bin lira değerinde altın bulunduğu öğrenildi.

Poliste verdikleri ifadelerinde suçlarını kabul eden şüphelilerinaraçlarını kuyumcuya 200 metre mesafede bir sokağa park ederek yaya olarak kuyumcuya geldikleri, daha sonra da yaya kaçıp araçla bölgeden uzaklaştıkları öğrenildi. Şüpheliler Cemalettin Z. İle Murat Z. Adliyeye sevk edildiler.

Kaynak: DHA