Lice'de kurban giden 'Ceylan' için Tarkan ve Sezen Aksu düeti yürekleri dağladı

Lice'de hayatını kaybeden Ceylan için Tarkan ve Sezen Aksu'nun hazırladığı düet piyasaya çıktı. Yaşar Gaga’nın “Alakasız Şarkılar” albümünün ilk iki çıkış şarkısı Türkiye’deki tüm radyolarla aynı anda 11.00’de yayınlandı.

Lice'de kurban giden 'Ceylan' için Tarkan ve Sezen Aksu düeti yürekleri dağladı

Lice'de hayatını kaybeden Ceylan için Tarkan ve Sezen Aksu'nun hazırladığı düet piyasaya çıktı. Yaşar Gaga’nın “Alakasız Şarkılar” albümünün ilk iki çıkış şarkısı Türkiye’deki tüm radyolarla aynı anda 11.00’de yayınlandı.

Ceylan Önkol 28 Eylül 2009'da, Diyarbakır, Lice'nin Şenlik  köyüne bağlı Hambaz mezrasında koyun otlatırken meydana gelen patlamada hayatını kaybetmişti. Şüpheliler hakkında Lice Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen “Görevi kötüye kullanmak” soruşturmasında ise 2013 yılında takipsizlik kararı verilmişti.    

 Yaşar Gaga’nın “Alakasız Şarkılar” albümünde yer alan Ceylan için Sezen Aksu ve Tarkan birlikte düet yaptı. Sözü ve müziği Aksu’ya ait olan ‘Ceylan’ isimli şarkıyı ikili albüm için seslendirdi.

 İşte o şarkının sözleri…  

 ‘CEYLAN’

Ah yüreğimde dört nala atlar

Atların sağrısında kanatlar

Sağ yanım boydan boya Mezopotamya

Sol yanımda Rumeli ağıtları patlar

Gözlerime astılar seni

Ceylanım kör oldum ben

Ne havan topu ne mermi

Senle vuruldum ben

Ah gözümün yaşı sel Selanik

Diyarbekir’e bir türkü selalık

Gezme ceylan bu dağlarda gezme

Gece gerdanlık gündüz mezarlık

ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVA HERKESİ ÜZMÜŞTÜ

12 yaşındayken üzerine havan topu düşmesi sonucu hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un ölümüne ilişkin ailesince, devlet aleyhine açılan maddi ve manevi tazminat talebi karara bağlandı. Mahkeme, Önkol ailesine 28 bin 208 lira 85 kuruş maddi tazminat ödenmesine hükmetti.

Diyarbakır'ın Licê ilçesine bağlı Şenlik köyü Hambaz mezrasında, 28 Eylül 2009 günü hayvanlarını otlattığı sırada Yayla Karakolu'ndan atılan havan topu ile öldürülen 12 yaşındaki Ceylan Önkol'ün ölümüyle ile ilgili yürütülen soruşturmada, arada geçen 5 yıla rağmen herhangi bir gelişme sağlanamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz