Görüş Bildir

Londra Köprüsünde Terör saldırısına Türkiye'den de kınama! 'Türk halkı Krallık acısına ortak oldu'

Dün akşam Londra'da düzenlenen terör saldırısı ile alakalı tüm dünyada kınama mesajları yayınlanıyor. Türkiye'den de Londra'da terör saldırısı ile alakalı kınama mesajı yayınlandı. Türk halkının Londra'nın acısına ortak olduğunu aÇıkladığı ve paylaştığı yazısında geçmiş olsun denildi

Londra Köprüsünde Terör saldırısına Türkiye'den de kınama! 'Türk halkı Krallık acısına ortak oldu'

Dün akşam Londra'da düzenlenen terör saldırısı ile alakalı tüm dünyada kınama mesajları yayınlanıyor. Türkiye'den de Londra'da terör saldırısı ile alakalı kınama mesajı yayınlandı. Türk halkının Londra'nın acısına ortak olduğunu aıkladığı ve paylaştığı yazısında Benzer saldırılara birçok defa maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık halkının acısını anlamakta ve paylaşmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Birleşik Krallık’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"  ded.

Londra'da düzenlenen terör saldırısı ile alakalı yapılan açıklama şu şekilde, "Londra’da dün gece gerçekleştirilen bir dizi terör saldırısı sonucunda bir kez daha masum insanların hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Alçakça işlenen bu saldırıları en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Bu zor gününde dayanışma içinde olduğumuz dost Birleşik Krallık halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Benzer saldırılara birçok defa maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık halkının acısını anlamakta ve paylaşmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Birleşik Krallık’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" denildi.

Geçtiğimiz akşam düzenlenen iftar yemeğinde Başbakan Binali Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rakka operasyonuna ilişkin değerlendirmesi sorulan Yıldırım, "2  Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece daha önce planlanan Rakka operasyonu  başlatıldı. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri gerekli bilgilendirmeyi  operasyon öncesinde yaptı." dedi.

Rakka operasyonunda Türkiye'nin, ABD'nin uyguladığı yönetimi tasvip  etmediğini, bunun bir sır olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Bu konuda her düzeyde  rahatsızlığımızı ifade ettik ancak onlar bize, 'Bunun bir seçim olmadığını,  mecburiyet olduğunu ve bu operasyon sonrası PYD/YPG ile ilişkilerin uzun süreli  devam ettirilmeyeceğini, taktiksel bir iş birliği olduğunu' ifade ettiler ve bize  gereken güvenceleri verdiler. Verilen güvence ne? Burada kullanılacak silahların  daha sonra ülkemizde terör gruplarının eline geçmemesi ve terör faaliyetlerinde  güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza karşı kullanılma ihtimalinin doğmaması.  Bunu özellikle takip edeceklerini ifade ettiler." değerlendirmelerinde bulundu.

Yıldırım, sürecin yakından takip edildiğine, tedbirlerin alındığına  dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bizim değişmeyen bir stratejimiz var, ülkemizi tehdit eden terör  grupları ister yurt içinde isterse yurt dışında olsun, adı da ne olursa olsun  PKK/PYD/YPG, DEAŞ, DHKP-C, ne kadar örgüt varsa hepsi bizim için aynıdır,  hedeftir. Yurt içinde gerektiğinde yurt dışında, ülkemizin, insanımızın güvenliği  için gereken adımları atmaktan çekinmeyiz, geri durmayız. Bunu geçmişte de  yaptık, bundan sonra da icap ederse yaparız." ifadelerini kullandı.

LONDRA TERÖR SALDIRISI DETAYLARI

İngiltere, 22 Mayıs'taki Manchester saldırısının ardından bu kez başkentin merkezindeki Londra köprüsünde başlayan terör dalgasıyla sarsıldı. Saldırganlar önce insanları minibüsle ezdi, ardından turist bir mekanda bıçakla saldırdı. 3 saldırgan vurularak öldürüldü. Saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.. İngiltere Başbakanı Theresa May, yaptığı ilk açıklamada seçimlerin ileri bir tarihe alınması yönündeki baskılara rağmen, seçimlerin planlandığı gibi 8 Haziran tarihinde düzenleneceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir