Görüş Bildir

Malatya'da kütüğün içine yerleştirilen bomba düzeneği sobadaki ateşte patladı! 7 yaralı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy Mahallesi’nde bir evde yaşayan Özdağ ailesi, adeta bomba düzenği dolu evde bomba korku dolu anlar yaşadılar. Kestikleri dut ağacını depolarına koyan Özdağ ailesi, ısınmak için sobaya attığı anda, odun büyük hışımla patladı. Bombayı akıl edemeyen Özdağ ailesinin 7 bireyi yaralandı. Yapılan inceleme sonrasında odunun içine bomba düzeneği yerleştirildiği hatta evdeki matkaba bile bomba düzeneği gizlice koyulduğu anlaşıldı.

Malatya'da kütüğün içine yerleştirilen bomba düzeneği sobadaki ateşte patladı! 7 yaralı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy Mahallesi’nde bir evde yaşayan Özdağ ailesi, adeta bomba düzenği dolu evde bomba korku dolu anlar yaşadılar. Kestikleri dut ağacını depolarına koyan Özdağ ailesi, ısınmak için sobaya attığı anda, odun büyük hışımla patladı. Bombayı akıl edemeyen Özdağ ailesinin 7 bireyi yaralandı. Yapılan inceleme sonrasında odunun içine bomba düzeneği yerleştirildiği hatta evdeki matkaba bile bomba düzeneği gizlice koyulduğu anlaşıldı. Peki odun içine koyulan gizli fünyeli bombayı kim yerleştirdi

MALATYA'daki Suluköy Mahallesi’nde, sobaya atılan odunun kısa bir süre sonra patlamasının ardından yaralanan Özdağ ailesinin 7 ferdinin tedavisi sürdürülürken, odunun oyularak içine boru bomba konulduğu ve bunun köpük şeklinde slikon ile kapatıldığı belirlendi.

Adıyaman'dan 8 yıl önce Malatya’nın kırsal kesimindeki Suluköy Mahallesi'ne taşınan Mehmet Özdağ aile fertlerine yönelik saldırı ile ilgili polis ve jandarma araştırma yapıyor. Ailenin düşmanları olup olmadığı araştırılırken, odunların içinden çıkan patlayıcının boru tipi bomba olduğu iddia edildi. Odundaki bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan Mehmet Özdağ’ın durumu ciddiyetini konuyor. Bombanın infilak etmesi sonucu sobanın da parçalanmasıyla birlikte Özdağ'ın gözünden başına giren şarapnel parçalarının, ameliyatla çıkarıldığı ancak, durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavisi süren babanın bir gözünü kaybettiği açıklandı. Diğer yaralıların durumu ise iyiye gidiyor.

ODUNU OYUP BOMBA YERLEŞTİRMİŞLER

Odunun içinde bombanın patlamasının ardından, evin 20 metre uzağında bulunan odunluğa giden köylüler, şüphelendikleri 3 adet odun ile matkabı görünce durumu hemen jandarmaya bildirdi. Kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin bombanın fark edilmemesi için oydukları odunların içine bomba yerleştirdikten sonra ağzını köpük şeklindeki silikon sıkarak kapattığı anlaşıldı. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede içinde bomba bulunan 3 odun ile evdekilere ait olmadığı belirtilen odunluktaki matkap içine yerleştirilen bomba da incelemeye alındı. Matkabı 'bombalı odunları' bırakan kişi veya kişilerin odunluğa koyulmuş olabileceği üzerinde durulurken soruşturmaya devam ediliyor.

Malatya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi sekizinci şehri. 2014 itibarıyla 769.544 nüfusa sahiptir. Doğu Anadolu Bölgesi’ninYukarı Fırat Bölümü’nde bulunur. İlk olarak Hitit döneminde kurulmuştur. O günden bugüne el değiştirerek yıkılıp yeniden yapılarak günümüze kadar gelmiştir.

Malatya, kayısı diyarı olarak bilinir. İlde yetişen kayısılar, dünya genelinde ünlüdür ve kuru kayısı üretiminin % 80'ini Malatya Ovası’nda bulunan kayısı bahçeleri sağlar. Büyükşehir yasası ile 2014 yerel seçimlerinin ardından büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Aynı zamanda Malatya 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış tek şehirdir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir