Görüş Bildir

Manisa Kırkağaç'ta askeriye de zehirlenme vakası

Manisa'da son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Manisa Kırkağaç'ta 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda bullunan askerlerin hastaneye kaldırıldıkları son dakika olarak geçti. Son dakika olarak hastanaey kaldırılma sebebplerinin ise yedikleri yemekten zehirlendikleri sebebi olduğu açıklandı.

Manisa Kırkağaç'ta askeriye de zehirlenme vakası

Manisa'da son dakika gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Manisa Kırkağaç'ta 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda bullunan askerlerin hastaneye kaldırıldıkları son dakika olarak geçti. Son dakika olarak hastanaey kaldırılma sebebplerinin ise yedikleri yemekten zehirlendikleri sebebi olduğu açıklandı. Manisa'da zehirlenme vakasının geçtiğimiz günlerde nükseden kısmında 1 askein hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Peki şu an da son durum ne?

Manisa Valisi Hakan Güvençer, 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki gıda zehirlenmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı. Olaydan etkilenen asker sayısının 1046 olduğunu, 211 askerin hastanelerde tedavi gördüğünü açıklayan Güvençer, 2 askerin yoğun bakımda olduğunu ayrıca 194 askerin bugün taburcu edileceğini bildirdi. Güvençer, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık Bakanlığı 15.00’ten itibaren Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığımızdan uzman bir ekibi ilimize gönderdi. Bugün Halk Sağlığı Kurumu Başkanı da Manisa’da. Sebep olabilecek tüm kaynaklara ilişkin örnekler alındı. Birden fazla laboratuara gönderildi. Ön bilgi, bulgular alındı. Bizim ön değerlendirmelerimiz var. Ancak sebebe ilişkin kesin açıklamayı, netleşecek sonuçlara bağlı. Şu anda yaşanan hadisenin tam anlamıyla, bakteriyle bağırsak enfeksiyonu salgını olduğunu söyleyebiliyoruz. Halk sağlığı uzmanları bu bakterinin ve yarattığı rahatsızlığın mahiyeti gereği, ikinci 48 saat içinde, hatta önümüzdeki 5-6 gün içinde bu bakteri ile muhatap olan kişilerin bağışıklık sistemlerinin vereceği tepkilere bağlı olarak yeni küçük vakaların yaşanabileceğini söylüyorlar. Ama ikinci 48’inci saatin başlarında artık stabilite sağlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir