Görüş Bildir

Manisa'da avukatlardan hükümete tepki

Manisa Adliyesi bahçesinde, 'Avukatlar Günü' kapsamında, sırtlarına 'Cübbemden elini çek' yazısı yapıştırdıkları cübbeleriyle biraraya gelen avukatlar; basın açıklamasıyla hükümeti eleştirdi. Avukatlar,İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesini de kınadı.

Manisa'da avukatlardan hükümete tepki
Manisa Adliye Sarayı bahçesinde 'Avukatlar Günü' kapsamında düzenlenen törene; Baro BaşkanıAli Arslan ve avukatlar katıldı. Avukatların giydikleri cübbelerin arkalarına yazılı 'Cübbemden elini çek!' yazısı dikkatlerden kaçmadı. Topluluk adına basın açıklamasını Baro Başkanı Ali Arslan yaptı.
Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayetini kınayarak konuşmasına başlayan Arslan, "Manisa Barosu terör saldırılarının her şekline karşıdır. Terörist saldırı kimden ve hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın haklılığı tartışılamaz. Yargıya yapılan sözlü saldırılar, hakimlerin, savcıların, avukatların isimleri verilerek yapılan tacizler bu tür kendini bilmezleri cesaretlendirmektedir. İktidar erklerine sesleniyoruz. Yargının üzerinden elinizi çekin. Yargı ile oynamayın" dedi.
Konuşmasının son bölümünde iktidarı eleştiren Baro Başkanı Arslan, "Siyasal iktidar, yaşadığımız süreçte demokrasiye ve hukuk devletine adeta savaş ilan ederek hayatın her alanını kendi ideolojik- politik yönelimi doğrultusunda düzenlemeyi ve denetlemeyi amaçlayan uygulamalarına yeni adımlar eklemektedir. Bu kapsamda, yargı bağımsızlığını ve erkler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıracak düzenlemelerle yargıyı yürütmeye bağlamayı amaçlamaktadır. Avukatlar çok zorlu süreçlerden geçerek bu günlere geldiler. Bu günlerde toplumda yaşanan her olaydan sonra bir şekilde Barolar Birliğine, Barolara ve mensupları Avukatlara saldırılmaktadır. Çağlayan adliyesindeki vahim terör saldırısı sebep gösterilerek yeni saldırılar yapılmaktadır. Avukatların tarihi süreçte elde ettiği haklar geri alınmak istenmekte, Avukatlar ve Barolar üzerinde ekonomik baskı oluşturularak İktidara biat etmeleri sağlanmaya çalışılmakta vatandaşa hedef gösterilmektedir. Fakat şu bilinmelidir ki Avukatlar bu hakları kolay elde etmedi, kolay vermeyecektir" dedi.
Açıklamanın ardından avukatlar dağıldı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi