Görüş Bildir

Manisa'da son dakika asker zehirlenmesi! Bu kere durum ağır

Şu sıralar Manisa asker zehirlenmeleri ile gündemde kalmakta. Dün akşam yaşanan zehirleme vakasından sonra, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemek sonrası rahatsızlanan 200'e yakın asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Manisa'da son dakika asker zehirlenmesi! Bu kere durum ağır

Şu sıralar Manisa asker zehirlenmeleri ile gündemde kalmakta. Dün akşam yaşanan zehirleme vakasından sonra, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemek sonrası rahatsızlanan 200'e yakın asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Manisa Valisi asker zehrlenmeleri ile alakalı yaptığı açıklama da zehirlenen askerlerin içerisinde durumlarının kritik olanların olduğunu belirtti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200'e yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “17 Haziran 2017 tarihinde Manisa Batı Kışla'da askerlerimizde, bulantı ve kusma ile seyreden bir durum ortaya çıkmıştır. Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olaya gerekli müdahaleyi derhal yapmıştır. Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik işinde uzman bir ekip olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır. Uzman ekip, hızlı tanı ekipmanları ile olay yerinde incelemeler yapacak olup sonuçlar ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilecektir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir