Mardin, 3 yıl içinde 5 milyon turist hedefliyor

Son yıllarda turizm alanında büyük değişim yaşayan 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin, 5 yılda 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor.

Mardin, 3 yıl içinde 5 milyon turist hedefliyor

Yüzyıllardır farklı dil, din ve kültüre sahip insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığı Mardin, turizm hedefini her geçen gün büyütüyor. Yılda yerli ve yabancı yaklaşık bir milyon turistin ziyaret ettiği Mardin, 3 yıl sonra 5 milyon turisti ağırlamayı amaçlıyor. Yerli yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Mardin’de önümüzdeki 3 yıl içinde 50 butik otel 50 bin yatak ve yılda 3 milyar turizm geliri bekleniyor.

MARDİN'İN TARİHİ DOKUSU KUDÜS VE VENEDİK’TEN DAHA ZENGİN

Mardin'in tarihi bir değişim içine girdiğini belirten Vali Turhan Ayvaz, tarihi dönüşüm projesi ile birlikte Mardin'in Venedik, Kudüs, Kurtuba, Toledo gibi 5 yıl içinde dünyanın önemli turizm şehirleri arasına gireceğini söyledi.

Bir süre önce Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO)'nın 'Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasının ardından, 'Mardin Kültürel Peyzaj Alanı'nda çok sayıdaki tarihi mekanda 'Tarihi Dönüşüm Projesi' adı altında başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Vali Ayvaz, "Proje tamamlandığında Mardin 100 yıl önceki görünümüne kavuşacaktır. Bu kapsamda tarihi dokuyu bozan 700 bina yıkılacaktır. Bu nedenle hedefimiz 3 yıl sonra 5 milyon turist, 50 butik otel, 50 bin yatak kapasiteye ulaşmak ve yılda 3 milyar TL turizm geliri elde etmektir. Mardin’deki tarihi doku Kudüs ve Venedik’ten daha zengindir.” açıklamasını yaptı.

BÖLGENİN EN HUZURLU KENTİ MARDİN

Bölgenin en huzurlu illerinin başında Mardin’in geldiğine değinen Ayvaz, sözlerine şöyle devam etti: “Burada farklı diller ve dinlerin bir arada yaşamasından dolayı bir hoşgörü var. Bu hoşgörüden dolayı ilimizde güvenlik sıkıntısı yok. Mardin, turistlerin rahatlıkla gelip gezebileceği bir ilimizdir. Bu konuda yerli-yabancı turistlerin içi rahat olsun. Asayiş noktasında hiç sıkıntımız ve eksiğimiz yoktur. Buraya gelip rahat bir şekilde tatillerini geçirebilirler. Buranın en önemli özelliği kentin güzelliği ve tarihi dokusudur. İnsanlar buraya inanç turizmi için geliyor. Yavaş yavaş turizmin buraya hayat vereceği çok net şekilde anlaşılıyor. Kentin turizm sektörüyle kalkınmasını amaçlıyoruz. Mardin, kent merkezinin yanı sıra Savur, Midyat ve diğer ilçelerinin tarih ve kültürel değerler açısından çok zengindir. Türkiye’de yaşayan herkesin Mardin’i görmesi gerekir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz