Görüş Bildir

Mardin Dargeçit şehitleri törenle uğurlandı

Mardin Dargeçit'te PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ve geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy için uğurlama töreni düzenlendi. Şehitler uğurlanırken, gözyaşları sel oldu.

Mardin Dargeçit şehitleri törenle uğurlandı
Dargeçit İlçesi'nin girişinde bulunan kontrol noktasına dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda uzman çavuş Mansur Cansız, uzman onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy şehit olurken, 1 asker, 2 geçici köy korucusu ve 1 kadın yaralandı. Şehitler için bugün Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, şehit yakınları katıldı.
Tören, şehit askerler Cansız ve Kanbur ile korucu Alpsoy'un Türk bayrağına sarılı tabutlarının getirilmesiyle başlayıp, saygı duruşu ve öz geçmişlerinin okunması ile devam etti. Şehit yakınlarının gözyaşları döktüğü törende, şehit korucu Yılmaz Alpsoy'un yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.
Mardin Valisi Mustafa Yaman ile milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı da şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.
Törende konuşan Piyade Üsteğmen Yasin Toy, huzur ve güven ortamını bozarak, masum vatandaşları bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün bu saldırıları ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini söyledi. Üsteğmen Toy, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen, ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.
Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından helallik istendi. Törenden sonra toprağa verilmek üzere şehitler Mansur Cansız'ın cenazesi Sakarya'ya, şehit Cem Kanbur'ın cenazesi Bartın'a ve Yılmaz Alpsoy'un cenazesi Mardin'in Midyat İlçesi'ne gönderildi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi