Mardin Derik tabelasında Kürtçe 'Hoşgeldiniz' karşılaması

Mardin’in Derik Belediyesi’nin Kürtçe, Türkçe, ve Ermenice yazılı tabelası akşam saatlerinde sökülüp, 'Kürtçe hoş geldiniz' yazısı bırakıldı

Mardin Derik tabelasında Kürtçe 'Hoşgeldiniz' karşılaması

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Kayyum olarak Derik Belediyesine atanan Muhammet Fatih Safitürk, "İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Bu iki tanesi yenilemek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak" dedi.

Derik’te DBP’li Belediye’ye kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, Belediyenin her iki cephesine bulunan ve üzerinde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice ’Derik Belediyesi’ yazılı olan tabelayı dün akşam söktürdü.

Kaymakam’ın talimatı ile polis söktüğü tabelanın yerine Türk bayrağı asarken, yaklaşık bir yıldır asılı olan tabelanın sökülmesi tepkilere yol açtı. Şu anda Belediye binasında her hangi bir tabela bulunmazken, sadece girişte üzerinde Kürtçe, "Hoş geldiniz" yazısı kaldı.

Ermenice'nin çıkarıldığı Türkçe ve Kürtçe yazılı mavi-beyaz ve kırmızı -beyaz renklere sahip iki tabelanın asılması sırasında polis ekipleri belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

YENİLENMEK İÇİN KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik görevlendirmeler kapsamında Derik Belediye Başkanlığı'na getirilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, belediye binasında Kürtçe tabelanın kaldırıldığı iddiasına ilişkin, "İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Bu iki tanesi yenilemek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz