Mardin’den Avrupa’ya kot ihracatı

Mardin’de 2011 yılında kurulan ve 30 işçiyle faaliyete başlayan tekstil fabrikası, Avrupa’yı giydiriyor. Birçok Avrupa ülkesine kot ihracatı yapılan fabrikada, istihdam sayısı 300’e ulaştı. Fabrikanın Mısır’da açılması planlanırken, memlekete hizmet için Mardin’e kurulduğunu anlatan Genel Müdür İbrahim Batuk, bin kişiyi istihdam edecek kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Mardin’den Avrupa’ya kot ihracatı

Mardin’de 2011 yılında, 30 işçiyle faaliyete başlayan kot pantolon fabrikası, kısa sürede büyüdü. 3 bin metrekarelik kapalı alana, 4 bin 500 metrekarelik bir alan daha eklenecek olan fabrikada istihdam sayısı 300’e çıkarıldı. Fabrika, Türkiye’nin çeşitli kentlerinin yanı sıra, başta Almanya olmak üzere Moda ülkesi İtalya, Hollanda, Fransa, İspanya ve Yunanistan'a ihracat yapıyor.

Fabrika Genel Müdürü İbrahim Batuk, işletme sahiplerinin Mısır’da açmayı planladıkları fabrikayı memleketlerine hizmet için Mardin’de kurduklarını belirterek, "Fabrikamız 3 bin kapalı alana kurulmuş olan entegre tekstil fabrikası. Biz buradan Avrupa’ya kot pantolon ihracatı yapıyoruz. Çalıştığımız markalar dünyanın önde gelen markaları. Yaklaşık 300 çalışanımız var. Yeni fabrikamız ile beraber bu sayıyı yaklaşık 500 çıkaracağız. Toplamda da 8 bin metrekare alanımız olacak" dedi.

"HEDEFİMİZ BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETMEK"

İşleri daha ileriye taşımayı hedeflediklerini anlatan Batuk, "Başladığımızdan bugüne yüzde 300’lük bir büyüme hızı yakaladık. Büyük bir projemiz daha var. Çalışan sayımızı 800 ile bin kişi arasına çıkarmayı hedefliyoruz. Geçen sene yaklaşık 3 milyon 500 bin adet üretim yaptık ve bunların hepsini Avrupa’ya ihraç ettik. Türkiye firmaları içerisinde ilk 500’e girmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Fabrikada işçi olarak çalışan Emel Engin, "7 yıldır burada çalışıyorum. Fabrikadan memnunum, burada ürettiklerimiz genelde Almanya’ya gidiyor. Burada çalışma şartlarımız uygun. Kadınlar için iyi bir yer" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz