Mardinli çocuklar 'oyun karavanı projesi' ile buluştu

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla "Oyun Karavanı Projesi" hayata geçirildi. Proje Mardinli çocuklarla buluştu.

Mardinli çocuklar 'oyun karavanı projesi' ile buluştu

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla "Oyun Karavanı Projesi" hayata geçirildi. Proje Mardinli çocuklarla buluştu. Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen, 8 ilde uygulanacak projenin ikinci durağıydı Mardin...

Merkez Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında kurulan oyun karavanına sadece çocuklar değil veliler de yoğun ilgi gösterdi. Palyaçoların yüzlerini boyadığı çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca, mendil saklambaç gibi oyunları doyasıya oynayarak eğlendiler. Ailelerin de eşlik ettiği çocuklar, şarkılar söyleyerek kendilerine verilen çeşitli hediyelerden aldı. Çocuklar bir dönemin bu güzel oyunlarıyla tanışırken veliler de çocukluklarını hatırlayıp bir başka mutlu oldular. İlk durağı Diyarbakır olan karavan, Mardin'den sonra Siirt, Van, Ağrı, Muş, Bingöl ve Tunceli'ye gidecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, emeği geçenlere teşekkür ederek "Belediye olarak bunları yapıyorduk ama şimdi daha profesyonel yapılıyor. Bölgedeki illerde nüfus yaş ortalaması çok küçük. Bizim il nüfusumuz 21 yaş ve altı. Çocuğu ve kadını çok olan dezavantajı olan bir iliz. Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu yaz spor okulları ve diğer etkinlikler hep çocuklarımız için. Bu etkinlikle bize bir nevi katkı sağlamış oldu" dedi.

TEKNOLOJİNİN ESİRİ OLMASINLAR

Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu bu etkinliklerdeki amaçlarını şöyle dile getirdi: "2010 yılından bu yana geleneksel çocuk oyunlarını hatırlatmayı hedefleyen, sek sek, mendil kapmaca, yakan top, halat çekmece gibi oyunlarda Türkiye çapında ligler düzenliyoruz. 60 binin üzerinde çocuğumuz bu liglere katılıyor. Ayrıca sosyal sorumluluk projesi adı altında gerçekleştirdiğimiz bu projede asıl amacımız doğu ve güneydoğudaki çocuklara bu oyunları götürebilmek. Bunların yanı sıra mülteci kamplarında da benzer etkinlikler gerçekleştirdik, çocuk oyun liglerini başlattık. Arzumuz ve hedefimiz, teknolojinin evlere kapattığı çocuklarımızın bu güzelliklerin farkına varması ve yaşaması."

MELİKOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Çocuk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cumhur Melikoğlu ise, Diyarbakır'ın ardından Mardin'e geldiklerini kaydetti. Katkılarından dolayı Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Melikoğlu, "Bu bizim ikinci ilimiz. Bu bölgede de çocuk ligleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Mardinli çocuk ve ailelerin bu ilgisi gösterdikleri teveccüh bizi mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz