Görüş Bildir

Marmaris sezona hazırlanıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki kaçak yapılaşma başvurularını değerlendiren Marmaris Belediyesi, yıkım işlemlerine başladı. Orhaniye'deki çok sayıda iskeleyi yıkan ekipler ilçeyi sezona hazır hale getiriyor.

Marmaris sezona hazırlanıyor

Vatandaşlardan gelen şikayet, istek ve öneriler doğrultusunda mahalleleri ziyaret ederek eksikliklerin kısa zamanda giderilmesini amaçlayan Marmaris Belediyesi'ne bağlı ekipler, sezon hazırlıklarına başladı. Belediyenin birim amirleri tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "Kaçak yapılaşma nedeniyle sürekli şikayetler geliyor. Onları değerlendirerek yıkım kararı veriyoruz. Örneğin Orhaniye'deki çok sayıda iskeleyi yıktık. Marmaris'in sezona hazır olduğunu düşünüyorum" dedi.
Muğla'nın büyükşehir olmasıyla, belde belediyelerin kapandığını ve ilçe belediyelerine daha fazla yük getirildiğini kaydeden Kaplan, yasaların yeterince bilinmemesi nedeniyle vatandaşların hangi kurumlara başvurması gerektiğini anlamadığını vurguladı. Boru patlağından, sinek konusuna, hayvan barınaklarından hız kesici kasislerin yapılmasına kadar farklı alanlarla ilgili ilçe belediyelerin arandığını ifade eden Dursun Kaplan şöyle konuştu:
"Artık bu sorumlulukların tamamı büyükşehir belediyesine ait. Bütün bunları göz önüne aldığımızda ilçe belediyelerin geçiş döneminde ne kadar sıkıntı çektiği ortaya çıkıyor. Daha önce İl Özel İdaresi'nde görev yaptığım için mahalle olan tüm köylerimizle iç içeydim. Bütün sorunları ve yaşayanların sıkıntılarını biliyordum. Bu nedenle halkımızla koordine halde eksikleri tamamlayıp sezona yetiştirmeye çalıştık. Tabii ki eksiklerimiz kaldı. Bunları da çevreye rahatsızlık vermeden yapmayı düşünüyoruz."



Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi