Görüş Bildir

Marmarisli turizmciye kamyoncu şoku

TURİZMCİ Nurcan Dağ'ın Antalya'daki bir fabrikadan satın aldığı ahşap kompozitleri Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne götürecek kamyon ve şoförü ortadan kayboldu.

Marmarisli turizmciye kamyoncu şoku
Başka bir firmaya ait 30 bin liralık yemeklik yağın da bulunduğu kamyonun ortadan kaybolmasıyla dolandırıldığını anlayan Dağ, Antalya polisine şikayetçi oldu.
Marmaris'teki bir yat firmasının sahibiNurcan Dağ, Antalya'daki bir fabrikadan tekne yapımında kaplamada kullanmak üzere toplam 25 bin 565 liralık ahşap kompozit satın aldı. Yine Antalya'da faaliyet gösteren bir nakliyet şirketi ile kompozitlerin Marmaris'e taşınması için 800 liraya anlaştı. Ödeminin teslimatta kamyon şoförüne yapılması konusunda anlaşıldı. Geçen 4 Mart'ta fabrikadan yüklenen kompozitler, M.Y.'nin kullandığı 26 RP 886 plakalı kamyonla yola çıktı. Nakliyat şirketinin sahibi Hacı Ahmet Çakıroğlu, Dağ'ı telefonla arayıp, kamyonun yola çıktığını bildirip, şoförün telefonu verdi. Ancak kamyon şoförünün telefonun kapalı olması ve kompozitlerinde teslim edilmesi üzerine Dağ, nakliyat şirketini sahibi Çakıroğlu'nu aradı. Çakıroğlu'nun kamyon ve şoförünün kayıp, olduğunu, verdiği ehliyet ve diğer bilgilerin sahte olduğunu, ruhsat sahibini aradıklarında kamyonun başka birine satılmış olduğunu öğrendiklerini söylemesi üzerine Dağ, şok oldu. Soluğu Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nde alan Dağ, nakliyat şirketinin sahibi Çakıroğlu ve kamyon şoföründen şikayetçi oldu. Dağ,şunlarıanlatı:
"Nakliyat şirketinin verdiği telefon numarasından şoförü iki kez aradım. Nerede olduğunu sorduğumda, 'Kamyonun yarısı boş. Başka bir daha yükletiyorum' dedi. İkinci görüşmemizde ise, Muğla'da olduğunu yüklediği diğer malı indirdiklerini belirtip, 'Yarın Marmaris'te olacağız' dedi. Ancak, daha sonraki aramalarımda kendisine ulaşamadım. Nakliyat şirketini aradığımdadolandırıldığımı anladım, şikayetçi oldum. Aynı şekilde birmaya ait toplam 30 bin liralık yemeklik yağ da yerine teslim edilmemiş."
Dağ, Emniyet Müdürlüğü'nden edindiği bilgiler karşısında şaşkınlığıınn daha da arttığını belirtirken şöyle dedi:
"Aydın'ın Nazilli İlçesi nüfusuna kayıtlı 48 yaşındaki A.K., 2012 yılında cezaevinden firar etmiş. 3 yıldır yakalanmadığı gibi bu süre içinde sürekli sahte isim ve belgelerle dolandırıcılık yapmış. Bu 9'uncu dolandırıcılık olayıymış. Bizim kompozitleri taşıyacak kamyonun sahibine 5 bin lira peşinat verip, senet yaparak aracı satın almış. Nakliye şirketlerine mal taşıdığını belirterek telefonunu vermiş. Sonrasında da yüklediği mallarla ortadan kaybolmuş."
Polis,kamyonun bulunması ve şoförünün yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi