Görüş Bildir

Mehmet Görmez : Namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz

Diyanetİşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları başladı.

Mehmet Görmez : Namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz
 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Eğer biz büyükler camilerde saf tutup namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz. Bilakis bu cıvıltıları zikir gibi görmeliyiz. Caminin tesbihatıdır o sesler. Camileri cennet bahçelerine çevirmek istiyorsak çocuklarımızla doldurmalıyız camilerimizi. Aileler ister tatile gitsin ister evlerinde kalsınlar, ister yaylalara çıksınlar ister mevsimlik işçi olarak başka şehre gitsinler bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her nerede olursanız olun sizlerin gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi. a'sını öğretmeyelim, sevginin ve merhametin de Elif-Ba'sını öğretelim. Biz onlara aynı zamanda Allah'a ibadet etmenin güzelliklerini öğretelim" diye konuştu.

"CAMİYE GELEN ÇOCUKLARIMIZ ALLAH'IN MİSAFİRLERİDİR"

Görmez, "Üçüncü çağrım ise camilerin daimi cemaati olan büyüklerimize… Camiye gelen çocuklarımızı Allah'ın misafirleri olarak kabul etmeliyiz. Onlara karşı cami içerisinde, elbette büyük olarak öğreteceklerimiz vardır ancak sevgiyi şefkati elden bırakmayalım. Onların zihninde camiye yönelik küçük yanlışın dahi kalmasına dahi izin vermeyelim. Camilerimize Kur'an öğrenmeye gelen çocuklarımızdan sevgi ve şefkati esirgememeliyiz. Eğer biz büyükler camilerde saf tutup namaza durduğumuzda arkadan çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz. Bilakis bu cıvıltıları zikir gibi görmeliyiz. Caminin tesbihatıdır o sesler. Camileri cennet bahçelerine çevirmek istiyorsak çocuklarımızla doldurmalıyız camilerimizi. Aileler ister tatile gitsin ister evlerinde kalsınlar, ister yaylalara çıksınlar ister mevsimlik işçi olarak başka şehre gitsinler bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her nerede olursanız olun sizlerin gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Yaz Kur’an kursuna katılacak öğrencilerin çeşitli etkinlikler düzenlediği programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı ve Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileriyle birlikte yüzlerce çocuk katıldı" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi