Melis için yardım kampanyası başlatılıyor

Mersin'in Tarsus İlçesinde anemisi hastası olan 17 yaşındaki genç Melis için yardım kampanyası başlatılıyor.

Melis için yardım kampanyası başlatılıyor
Mersin'in Tarsus İlçesinde orak hücre anemisi hastası olan 17 yaşındaki Melis Yalçın için Tarsus Kaymakamlığı yardım kampanyası başlatma kararı aldı.

DHA'nın haberine göre; bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet ve Mehtap Yalçın çiftinin en büyük çocuğu olan ve İclal Ekenler Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi genç kız Melis, 6 aylıkken orak hücre anemisi hastalığına yakalandı. Melis Yalçın'ın 7 yaşına kadar Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde başlayan tedavisine daha sonra Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de devam edildi. 


HASTALIĞI İLERLEDİ


Her geçen yıl hastalığı ilerleyen genç kızın sağ bacağında bir yıl önce çürüme başladığı ve ayakta durmakta da zorlandığı için okulunu bırakmak zorunda kalan gencecik kızın sevk edildiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilik nakli olmasına karar verildi. Ancak aile, kızlarının tedavisinin bir yıl süreceğini ve bu süre zarfında Ankara'da hem kalacak yerleri olmadığını hem de otel ücretini karşılayamayacaklarını belirtip hayırseverlerden yardım istedi.

KAYMAKAM'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ


Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Melis ile annesi Mehtap Yalçın'ı makamında kabul etti. Kaymakama yaşadıkları durumu anlatan Mehtap Yalçın, eşi Mehmet Yalçın'ın asgari ücretle çalışıp 3 çocuğunu da okutmaya çabaladığını anlatarak, çok zor şartlarda geçim yaptıklarını belirtti. Anne Mehtap Yalçın, gencecik kızı Melis'in tedavi sürecinin uzun sürecek olması sebebiyle ortaya çıkacak olan maddi tabloyu karşılaşacak bir durumda olmadıklarını belirtti.


Kaymakam Göç, ailenin ve Melis'in içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulabilmeleri için Kaymakamlık olarak gerekli her olanakı sağlayacaklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Bizim için önemli olan Melis kızımızın kardeşinden alacağı ilik sayesinde sağlığına kavuşmasıdır. Bu konuda Valimizin de onayı ile ülke çapında ailenin kötü yaşam koşullarının iyileştirilmesi noktasında hayırseverlerinde yardım talepleri olacağını düşünerek kampanya başlatmaya karar verdik. Melis'in bu mücadelesi inşallah diğer hastalık yaşayan kardeşlerimize, çocuklarımıza örnek olur. İnşallah bu hastalığı ve insanlarımızın duyarlığı ve Melis'in azmi ile sabrı ile mücadelesi ile yeneriz."

Kaynak: Diyarbakır Söz