Görüş Bildir

Mersin'de banyo giderinden adeta ölüm aktı! İki kardeş can savaşı veriyor

Mersin'de banyo giderinden çıkan o şey iki kardeşin şu an yoğun bakımda olmasına mahal verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bağlı olan kanalizasyon borularından zehirli kokular, banyodan gelen iki kardeşin zehirlemesiine mahal verdi.

Mersin'de banyo giderinden adeta ölüm aktı! İki kardeş can savaşı veriyor

Mersin'de banyo giderinden çıkan o şey iki kardeşin şu an yoğun bakımda olmasına mahla verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bağlı olan kanalizasyon borulrından zehirli kokular, banyodan gelen iki kardeşin zehirlemesiine mahal verdi. Büyükşehir konu ile alakalı açıklama da yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, fabrikaların atıklarını kaçak yoldan kanalizasyona sızdırdığı iddia edildi.

AĞIR KOKU YAYILIYOR

Ağır koku yüzünden sokağa dökülen mahalle sakinleri, zehirlenmenin kanalizasyondan gelen gaz sızıntısından olduğunu ileri sürdü. Koku nedeniyle evlerinde duramayacak hale geldiklerini anlatan mahalle sakinleri, korkudan banyo bile yapamadıklarını söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri, söz konusu alanda inceleme yaparak numune aldı.

BANYO GİDERLERİNİN TEMİZLİĞİ DE ÖNEMLİ

Sağlıklı bir yaşam için evde hijyen çok önemlidir. Özellikle kullandığımız banyo ve tuvaletlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Liv Hospital Check-Up ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nden Uzm. Dr. Eren Eroğlu, banyo hijyeni konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı… Banyolarda nem çok fazladır, nemin fazla olmasından dolayı mikrop ürer. Nemi azaltmak için banyoları sürekli havalandırmak ve temiz tutmak gerekir. Banyonuzu, duşunuzu veya tuvaletinizi günlük olarak temizlemediğiniz zaman evinizde mikrop ve bakteri üremesine neden olabilirsiniz. Banyodaki yüzeyleri sık sık dezenfektanla silmek, ardından da kağıt havluyla kurulamak; bakterilerin üremesini ve yayılmasını önler. Ayrıca kapı kolları, musluklar ve anahtarlarla ellerimizle bulaşan mikroplar önemli hastalıklara yol açar. Ellerinizi sık sık yıkamalı, ortak havlu yerine kağıt havlu kullanmalısınız. Lavabo giderleri, duş giderleri; ev içinde en fazla bakterinin birikip ürediği noktalardır. Buraların temizliğine ayrı bir özen göstermek gerekir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir