Meteoroloji o iller için öyle bir uyarı da bulundu ki adeta kavrulacağız

Her sene 'bu kere hava sıcaklıkları rekor kıracak' denilen haberler gündeme çıkarken, Ramazan Bayramına bir gün kala başlayan sıcaklıklar adeta etrafı kavuruyor. Son 30 yılın kavurucu sıcaklıkları bu sene yaşanıyor. Öyle ki su günlerde hissedile sıcaklıklar daha da artacak.

Meteoroloji o iller için öyle bir uyarı da bulundu ki adeta kavrulacağız

Her sene 'bu kere hava sıcaklıkları rekor kıracak' denilen haberler gündeme çıkarken, Ramazan Bayramına bir gün kala başlayan sıcaklıklar adeta etrafı kavuruyor. Son 30 yılın kavurucu sıcaklıkları bu sene yaşanıyor. Öyle ki su günlerde hissedile sıcaklıklar daha da artacak. Yurt geneli herkes adeta kavrulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü artan sıcaklıkların son 30 yılın rekorunu kıracağını belirterek vatandaşları uyardı.

"HERKES BOL BOL SIVI TÜKETSİN"

Hürriyet'in haberine göre, meteorolojiden yapılan açıklamada "Özellikle yaşlılar ve çocuklar öğle saatlerinde dışarı çıkmasın. Herkes bol bol sıvı tüketsin. Dışarı çıkmak zorunda olan şemsiye kullansın." denildi.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini bildiren uzmanlar şöyle konuştu; "İstanbul'da hava sıcaklığı şu anda 34 derece, İzmir'de 37, Ankara'da 33, Antalya'da 32 derece. Bu sıcaklıklar bile yüksekken, cuma gününden itibaren sıcaklıklar artacak. Örneğin pazar günü sıcaklıkların İstanbul'da 40 dereceye, Ankara'da 37, Adana'da 39, Antalya'da 42 dereceyi bulması bekleniyor. Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz kıyı kesimi. Özellikle İç Anadolu'da, başta Ankara olmak üzere son 30 yılın sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz