Görüş Bildir

Meteoroloji'den uyarı - Türkiye'de son hava durumu

Son hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlardan dolayı oluşabilecek ani sel, su baskını ve heyelana karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den uyarı - Türkiye'de son hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlardan dolayı oluşabilecek ani sel, su baskını ve heyelana karşı uyarıda bulundu.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre de, Batı Akdeniz'de, açık, az bulutlu hava bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığı Antalya'da 25, Muğla'da 27 derece olacak.

Hava sıcaklığı 1 ila 2 derece azalacak, rüzgar kuzey ve batı, öğle saatlerinde güney yönlerden hafif kuvvette esecek. İç kesimlerde gece periyodunda yer yer hafif buzlanma ve don olayı görüleceği belirtilerek, dikkatli olunması istendi.

Öte yandan denizlerde ise rüzgar, kuzey ve batı, Antalya Körfezi'nde öğle saatlerinde güney yönlerden 2 ila 3 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği yaklaşık 1 metreye kadar yükselebilecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; : Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyı kesimleri ile Sakarya, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU                            

Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi