Midyat'ta "İnsanlık İçin Kudüs" konferansı

Midyat ilçesinde İlim Yayma Cemiyeti Midyat Şubesi tarafından "İnsanlık İçin Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Midyat'ta

Evlendirme Dairesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez katıldı.

Etyemez, Kudüs'ün bir siyasi mesele ya da uluslararası ilişkiler sorunu olmadığını belirterek, Kudüs'ün, her yönüyle bütün insanlık için yaşatılması gereken, üç dinin birlikte barış içerisinde durması gereken bir şehir olduğunu söyledi.

Kudüs'e sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Etyemez, Kudüs'ün 4 bin yıllık bir şehir olduğunu belirtti.

Kudüs'ün barış ve sevginin kenti olduğunu ifade eden Etyemez, şöyle konuştu:

İNSANLIK İÇİN KUDÜS                             

"Kudüs Yahudiliğin kendini bulduğu ve inşa ettiği yerdir. Hristiyanlığın burada oluştuğu ve kendini inşa ettiği yerdir. İslamiyet'in ilk kıblesi, Peygamberimizin en büyük mucizelerinden İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştirdiği yerdir. Hazret İsa'nın doğduğu yer, Hazreti Musa'nın devletini kurduğu ve peygamberliğini ilan ettiği kutsal bir yer. Kudüs var olma mücadelesinin verildiği bir şehirdir. Onun için sahip çıkılması gereken bir şehirdir. Her yönüyle bütün insanlık içinde yaşatılması gereken, bu üç dinin birlikte barış içerisinde durması gereken bir şehir."

Konferansa, Midyat Belediyesi Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aslan, Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Alaattin Bilgiç, SGK Müdürü Abdürrahim Güneş, Midyat Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ahmet Candemir ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz