Görüş Bildir

Milyonluk POS tefeciliği operasyonu

Denizli’de "POS tefeciliği" iddiasıyla 13 kişi yakalandı. Olayla ilgili 42 kişi de ifadeye çağrıldı. Ayrıca 26 banka hesap cüzdanıyla 2 milyon 225 bin 258 TL değerinde kredi kartı ödeme fişi ele geçirildi. Çetenin nakit ve mal varlığına da mahkeme kararıyla el koyuldu.

Milyonluk POS tefeciliği operasyonu

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, POS makineleriyle tefecilik yaptığı iddiasıyla 6 aydır sürdürülen soruşturma kapsamında, nakit paraya ihtiyacı olan veya kredi kartları borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara, komisyon karşılığında kredi kartıyla kontör ya da altın satmış gibi göstererek faizle para verip vergi kaçırdıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Denizli, İzmir ve Trabzon illerinde eşzamanlı yapılan operasyonda, 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili 42 de ifadeye çağrıldı. Şüphelilerin ev, işyeri ve arabalarında yapılan aramalarda 34 POS cihazı, 446 kredi kartı, 2 milyon 225 bin 258 TL değerinde kredi kartı ödeme fişi, 26 banka hesap cüzdanı, 196 adet farklı kişilere ait kimlik bilgileri, kart şifresi, hesap dökümleri, içinde alacak vereceklerin yazılı olduğu 5 adet ajanda, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin ayrıca 25 banka hesabında 53 bin 275 lira, 200 dolar, 13 adet 134 bin 220 lira değerinde çek, 108 bin 870 liralık senet ve 4 otomobiline el koyuldu.

Soruşturma dosyası kapsamında çete elemanlarının hesap hareketleri üzerinde yapılan incelemede ise aylık 80 bin ile 110 bin lira arasında parayı POS tefeciliğinden kazandıkları, paranın KDV’si olmayan kontör satışı ve KDV’si yüzde 1 olan altın satışı yapılmış gibi gösterilerek elde edildiği belirlendi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi