Görüş Bildir

Minibüs ile otomobil çarpıştı: Biri bebek 5 yaralı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada biri bebek 5 kişi yaralandı.

Minibüs ile otomobil çarpıştı: Biri bebek 5 yaralı

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yer alan Aşağıkonak (Xanikajêr) Mahallesinde minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, biri bebek 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre Mardin'den Diyarbakır istikametine giden Şemsettin Talayhan yönetimindeki 34 RD 6806 plakalı otomobil ile Mehmet Aydın yönetimindeki 07 AFT 128 plakalı minibüs ile çarpıştı. Kazanın şiddeti ile minibüs yan yatarken, araçlarda bulunan Ali Alpagat, Şemsettin Talayhan, Bedi Aydın, Çiçek Aydın, Muhammed Aydın çeşitli yerlerinden yaralandı.

Kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası yaralılar, Çınar devlet Hastanesine kaldırıldı.

KAZA YERİNE TEPKİ

Söz konusu noktada yaşanan bu kazanın ilk olmadığına dikkat çeken Yaprakbaşı Mahallesinin eski muhtarı Ali Kanevi, "Aşağıkonak kavşağında sürekli kaza oluyor. Aşağıkonak, Demirölçek, Yaprakbaşı, Meydan, Düzova mahalleleri muhtarları toplandık, İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verdik ya Aşağıkonak'a ya da Yaprakbaşı'na 112 acil istasyonu kurulmasını istedik. İki seneden beri uğraşıyoruz, herhangi bir netice almadık. Lütfen bu rezalete bakın, haftada bir burada kaza oluyor, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Diyarbakır-Mardin arası 90 kilometredir, bu 90 kilometrede sadece Çınar'ın bir 112 acil istasyonu var, 90 kilometre yol üzerinde başka 112 acil istasyonu olmadığı için bu kazalar meydana geldiğinde vatandaşlar mağdur oluyorlar. Çok sayıda dilekçe verdik, sayı numaraları bende vardır, fakat kimse bu sorunumuza çare bulmadı, yetkililerden buna bir çözüm bekliyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi